Sorin Oprescu: Bucureştiul a devenit atractiv graţie diversificării ofertei turistice

| 03 iul, 2013

Bucureştiul a devenit mai atractiv din punct de vedere turistic prin diversificarea ofertei şi adăugarea de noi puncte de atracţie pe harta Capitalei, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la Conferinţa Internaţională de Turism.

Primarul general a spus că Bucureştiul are în oferta sa turistică, în prezent, Centrul Istoric, Arena Naţională - unde se organizează evenimente sportive - organizarea de evenimente culturale şi artistice, dar şi vizitarea Cimitirului Bellu, care prin afilierea la organizaţia europeană a cimitirelor reprezentative îşi pune în valoare statuile şi sculpturile, după modelul Cimitirului Pere Lachaise din Paris. 

"Are la dispoziţie Centrul Vechi, iar la acesta s-au cumulat toate punctele de atracţie ale Capitalei. Aduceţi-vă aminte de 'Noaptea Muzeelor', de festivalurile care se petrec în Bucureşti. Încet, încet, se aşază pe hartă la locul lui. Aduceţi-vă aminte de manifestările sportive care au loc în aşa fel încât să devină un punct de atracţie. Mă interesează siguranţa oamenilor pe stradă, pentru ca să-i las să aibă clipe plăcute în Bucureşti', a spus Oprescu.
Cu privire la ce ar trebui îmbunătăţit, edilul şef a spus că sunt multe lucruri care lipsesc. 'Suntem în plină reconstrucţie, cu motoarele la ralanti, nu turate, din cauza crizei financiare, dar asta nu înseamnă că stăm prost. Încercăm să găsim toate modalităţile financiare de a susţine acest oraş din punct de vedere turistic", a subliniat edilul şef  la Conferinţa Internaţională de Turism. cu tema 'Identificarea avantajelor competitive ale destinaţiilor turistice. Oportunităţi şi provocări pentru dezvoltarea durabilă a industriei turismului'.  Conform primarului general, municipiul Bucureşti, cu cele 2,6 milioane de locuitori, este al zecelea oraş ca populaţie din Europa.

Cu acelaşi prilej, Sorin Oprescu a acordat 'Cheia Oraşului Bucureşti', pentru activitatea pe care o desfăşoară în domeniu, secretarului general al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ