Spitalele care se confruntă cu probleme grave de igienă sanitară, ar putea fi închise

| 04 feb, 2014

Spitalele care au deficienţele igienico-sanitare majore, ce nu pot fi remediate, ar putea fi închise, a anunţat marţi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la o videconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică (DSP).

Nicolăescu a dispus un amplu control, în perioada 1 martie - 31 mai, în toate unităţile sanitare publice, acţiune care vizează, în principal, verificarea condiţiilor igienico-sanitare în care sunt acordate serviciile medicale şi, totodată, instituirea unui standard elementar de curăţenie.

Ministrul Sănătăţii le-a spus reprezentanţilor DSP-urilor ca acolo unde deficienţele nu pot fi remediate sau măsurile propuse nu pot fi aplicate să dispună închiderea unităţilor sau a secţiilor sau modificarea structurii unităţii sanitare, astfel încât pacienţii să nu mai fie trataţi în condiţii inadecvate, care pot pune în pericol starea de sănătate a acestora.

"Mă aştept să trataţi aceste acţiuni de control cu maximă responsabilitate, profesionalism şi perseverenţă astfel încât, la sfârşitul perioadei de control, managerii să aplice în mod corect şi constant prevederile normelor sanitare şi să înţeleagă că realizarea şi întreţinerea unei stări optime de curăţenie în unitatea sanitară pe care o conduc reprezintă o condiţie esenţială, care demonstrează respectul atât faţă de profesioniştii din sistem, cât şi faţă de pacienţi", a spus ministrul.

Toate direcţiile de sănătate trebuie să transmită către Ministerul Sănătăţii (MS) planul de desfăşurare a acţiunii de control şi date privind echipa de inspectori pentru fiecare spital în parte, până la data de 15 februarie.

Controlul se va desfăşura în mai multe etape: în perioada 3 - 22 martie echipele de inspectori sanitari vor controla calitatea condiţiilor de acordare a servicilor de asistenţă medicală a spitalelor publice, cu excepţia celor judeţene de urgenţă şi a institutelor, în saptămâna 24 - 31 martie se vor desfăşura controale încrucişate la spitalele judeţene de urgenţă şi institute iar în perioada 1 aprilie -31 mai vor fi repetate controalele, potrivit MS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ