USR a prezentat o primă variantă a programului de guvernare. O direcţie: anticorupţia şi administraţia publică

| 05 oct, 16:02

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a prezentat miercuri o primă variantă a programului politic al partidului, care se axează pe două direcţii: anticorupţie şi administraţie publică şi dezvoltarea unei economii sustenabile, program care va fi lansat în dezbatere publică şi ulterior îmbunătăţit.

"Există două direcţii în acest program. O direcţie care ţine de corupţie şi de administraţie publică, cu alte cuvinte de reformarea statului român prin administraţia publică, şi o direcţie de dezvoltare economică sustenabilă, economia care să genereze creştere şi banii care să alimenteze o administraţie publică funcţională", a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă. 

Programul cuprinde cinci capitole şi poate fi consultat pe site-ul USR. 

În ceea ce priveşte anticorupţia, el a spus că USR propune o justiţie funcţională şi predictibilă. 

"Asta înseamnă că trebuie să asigurăm funcţionarea acelor filtre administrative care degrevează procesul de justiţie şi pot creşte calitatea actului de justiţie. Pe de altă parte, vrem să ajungem la uniformizarea practicii judecătoreşti, a predictibilităţii actului de justiţie şi asta se face prin publicarea online a tot ceea ce înseamnă hotărâre judecătorească şi prin transparenţa actului de justiţie. În momentul în care vom avea toate hotărârile judecătoreşti accesibile oricui va fi mult mai simplu să vedem eventuale derapaje din actul de justiţie", a subliniat Nicuşor Dan. 

Potrivit acestuia, un segment important este şi acela al achiziţiilor publice. 

"Vrem o sistematizare a modului de control al achiziţiilor publice, o standardizare a preţurilor pentru bunuri şi servicii, vrem înfiinţarea unei liste negre a firmelor care s-au angajat să facă lucruri în achiziţii publice şi nu le-au făcut, iar în ceea ce priveşte relaţia cetăţenilor cu administraţia publică vrem reformarea modului în care informaţiile publice sunt accesibile publicului larg", a precizat preşedintele USR. 

El a mai spus că Uniunea Salvaţi România propune o reformă a sistemului electoral care să elimine monopolul partidelor mari de pe piaţa politică. 

"Asta înseamnă reducerea pragului electoral, permiterea partidelor locale, scăderea numărului de semnături, alegerea primarului în două tururi şi, foarte importat, ne pronunţăm ferm pentru procesul de e-guvernare, adică un flux informatic predictibil a tot ce înseamnă act de guvernare centrală şi locală", a susţinut liderul USR. 

Partea economică a programului Uniunii fost prezentată de Cosette Chichirău, candidat USR la parlamentare. 

"Vrem să oferim o viziune pe termen lung, o viziune de dezvoltare sustenabilă, bazată pe investiţii şi nu pe consum şi nu pe stimulente fiscale, şi vrem să facem o investiţie în infrastructură şi învăţământ", a spus, printre altele, Chichirău. 

La rândul său, Clotilde Armand, consilier local USR la Sectorul 1, s-a referit la Transporturi, capitol ce ar trebui să devină "prioritate naţională", precum şi la Sănătate, unde Uniunea propune o creştere a sumei alocate acestui sector de la 4% la 6%, şi eficientizarea sistemului printr-un management performant, descentralizare şi prevenţie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ