Statistica anunţă un nou recensământ! Vezi când ne va număra statul

| 05 iun, 13:06

Institutul Național de Statistică va organiza următorul recensământ al populației în anul 2021, iar din acest an vor fi organizate evenimente în acest sens, a declarat președintele instituției, Tudorel Andrei.

"Următorul recensământ al populației va fi organizat în anul 2021. Începând din acest an până în 2021 INS va trebui să organizeze foarte multe evenimente întrucât recensământul este o chestiune foarte importantă nu numai pentru statistica oficială din România, ci pentru noi toți. Cel din 2011 s-a desfășurat după un sistem clasic. Din fericire am ajuns la rezultate mai mult decât onorabile. Sunt rezultate certe pe care le-am obținut dar mi-aș dori în 2021 să organizăm cu totul altfel recesământul. Administrația publică centrală a avansat foarte mult. Există foarte multe baze de date. Va trebui să găsim folosirea pe scară largă a acestor surse administrative", a spus Andrei, conform Agerpres.

Citeşte şi:  Statistică ÎNGRIJORĂTOARE: Uniunea Europeană are cu 10 milioane mai puțini copii față de 1994

El a precizat că de la începutul anului viitor INS va fi membră în comisia de statistică a ONU.

"Începând cu 1 ianuarie 2016 România, prin INS, va fi membră în comisia de statistică a Organizației Națiunilor Unite. Personal mă flatează, personal mi se pare o realizare foarte mare pentru statistica oficială să facă parte dintre cele 24 de țări din totalul de peste 200. Asta arată că statistica oficială lucrează după reguli foarte clare și are o vizibilitate externă, zic eu, foarte bună", a mai afirmat președintele INS.

Citeşte şi:  Scenariu sumbru! Populaţia României ar putea să scadă la 14,27 milioane persoane în anul 2060

Potrivit rezultatelor definitive ale Recensământului Populației și al Locuințelor — 2011, populația stabilă a României era de 20.121.641 persoane, la 20 octombrie 2011, din care 10.333.064 femei (51,4%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ