Statul Islamic revendică atacul de la Marsilia

| 02 oct, 14:18

Un bărbat a fost împușcat mortal de forțele de ordine franceze într-o gară din Marsilia, în sudul țării, după ce a atacat mai multe persoane cu un cuțit, a relatat postul BFM TV, citând un procuror din cadrul Parchetului local, transmit Reuters și AFP.

UPDATE ORA 01.01 Statul Islamic revendică atacul de la Marsilia

Statul Islamic a revendicat, prin agenția sa de propagandă Amaq, atacul de duminică, de la Marsilia, informează Reuters.

UPDATE ORA 19.51 Atac la Marsilia: Atacatorul era cunoscut pentru infracțiuni de drept comun; președintele Macron, 'profund indignat'

Bărbatul care a înjunghiat mortal duminică două femei în gara Saint-Charles din Marsilia era cunoscut poliției pentru infracțiuni de drept comun, transmit AFP și Reutes, citând o sursă apropiată anchetei.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 13.45 (11.45 GMT), iar agresorul ar fi strigat 'Allah Akbar', conform unei surse apropiate anchetei, investigatorii privilegiind pista teroristă. 

Atacatorul, în vârstă de aproximativ 30 de ani, nu avea asupra sa acte de identitate.

Conform procurorului Marsiliei, atacatorul a fost împușcat mortal de militari ai operațiunii Sentinelle, instituită după atentatele din ianuarie 2015. 

Victimele sunt două femei, de 17, respectiv 20 de ani.

Secția antiteroristă a Parchetului din Paris a comunicat că a fost deschisă o anchetă pentru 'asasinate în relație cu o acțiune teroristă' și 'tentativă de asasinat asupra unei persoane depozitare a autorității publice'. 

Ancheta a fost încredințată Direcției centrale a poliției judiciare (DCPJ) și Direcției generale de securitate internă (DGSI).

Peste 200 de polițiști au fost mobilizați în jurul gării, unde traficul feroviar, inițial întrerupt total după incident, a fost reluat parțial cu puțin înaintea orei locale 17.30. 

Președintele francez Emmanuel Macron a reacționat duminică la acest nou atac, declarându-se 'profund indignat de acest act barbar, și îndurerat alături de familiile și apropiații victimelor'. 'Îi salut pe militarii (operațiunii) Sentinelle și pe polițiștii care au reacționat cu sânge rece și eficacitate', a postat Macron pe Twitter.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ