Steaua, în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Steaua-Vardar 2-1

| 23 iul, 2013

Steaua Bucureşti s-a calificat în turul III preliminar al Ligii Campionilor al fotbal, după ce a învins în deplasare formaţia macedoneană Vardar Skopje cu scorul de 2-1 (1-1), marţi seara, în manşa a doua a turului II preliminar.

După 3-0 la Bucureşti, Steaua s-a impus pe stadionul ''Filip II'' prin golurile marcate de Federico Piovaccari (23) şi Alex Bourceanu (72), respectiv Jovan Kostovski (45+2). Campioana României, care a avut şi două bare la la Skopje (ambele Stanciu - 36, 82), va juca în turul III preliminar cu Dinamo Tbilisi (6-1 şi 3-1 cu feroezii de al EB/Streymur), primul meci fiind programat în Georgia, pe 30 iulie, iar revanşa la Bucureşti, pe 6 august.

Steaua a condus ostilităţile şi la Skopje, chiar dacă ocaziile clare de gol au venit mai târziu la poarta lui Pavlovic. Pîrvulescu a trimis primul şut cu o doză de periculozitate la poarta lui Vardar (11). Steaua a deschis scorul în min. 23, prin italianul Piovaccari, titularizat în premieră, care a reluat în plasă centrarea lui Nicuşor Stanciu: 0-1. Piovaccari a fost aproape să reuşească ''dubla'', dar Pavlovic a respins mingea trimisă din foarfecă de atacantul stelist (29). Macedoneanul Stelei, Georgievski, a tras peste poartă (30), după care Vardar a avut prima situaţie mai periculoasă, pe o contră rapidă, însă Tătăruşanu a ieşit perfect pe centrare (35). Steaua a fost aproape de a tranşa partida de la Skopje, dar Stanciu a ratat de două ori incredibil în aceeaşi fază (36): mai întâi a trimis mingea în bara transversală în situaţie de unu la unu cu portarul, după care a reluat balonul, însă Pavlovic a salvat. Piovaccari a mai avut o oportunitate de gol, dar a tras pe portar, din unghi (38).

În prelungirile primei reprize, la un atac prelungit al gazdelor, Kostovski a fost scăpat din marcaj şi a reluat perfect la vinclu cu capul centrarea lui Gimenez, restabilind egalitatea, 1-1 (45+2).

La reluare, cele două formaţii au alternat ocaziile de gol, Steaua ratând prin Latovlevici (50 - lovitură liberă scoasă de sub bară de portar), Popa (55 - Pavlovic a respins în corner) sau Stanciu (57 - şut modest, fără probleme pentru Pavlovic). Kostovski i-a dat emoţii lui Tătăruşanu în min. 53, dar mingea expediată cu capul de atacantul macedonean s-a dus alături. Portarul Stelei a fost atent la călcâiul lui Petrov (58).

Latovlevici a tras periculos, iar mingea a fost deviată în corner de un fundaş macedonean (63). Szukala (64) a trimis el peste poartă, cu capul, în urma unui corner. Pavlovic a fost la post şi la şutul lui Popa (65), dar şi la reluarea lui Stanciu (67).

Steaua a reuşit să preia conducerea în min. 72, când Popa a plecat pe contraatac şi l-a servit perfect pe Alex Bourceanu, care a înscris simplu: 1-2.

''Roş-albaştrii'' au mai avut ocazii prin Nikolic (75) şi Iancu (78), iar Stanciu a luat din nou la ţintă bara (82).

Vardar a irosit o şansă imensă de egalare în min. 90+2, când Kostovski a rămas singur cu Tătăruşanu, dar goalkeeper-ul stelist a salvat golul.

Steaua a obţinut o victorie preţioasă pentru coeficientul UEFA al ţării noastre, mai clară decât o arată scorul, mai ales dacă privim cifrele statisticii UEFA: 29-11 şuturi la poartă pentru elevii lui Laurenţiu Reghecampf, 13-5 pe poartă, 7-4 la cornere, 49-34 acţiuni periculoase.

Au evoluat echipele: Vardar: 1. Igor Pavlovic - 18. Stevan Reljic, 4. Radenko Bojovic (căpitan), 5. Zlatko Tanevski, 26. Mite Cikarski - 24. Aleksandar Temelkov, 6. Aleksandar Petrovic (7. Borce Manevski, 80), 13. Filip Petrov - 20. Jorge Giménez (8. Zarko Simjanoski, 89), 17. Aco Stojkov (10. Dragan Georgiev, 68) - 23. Jovan Kostovski. Antrenor: Blagoja Milevski. Rezerve neutilizate: 12. Kostadin Zahov - 3. Vladimir Dimitrovski, 29. Dimitrija Lazarevski, 21. Andrej Acevski.

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu - 17. Daniel Georgievski, 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici - 55. Alexandru Bourceanu (căpitan), 5. Mihai Pintilii (30. Mihai Răduţ, 77) - 77. Adrian Popa, 23. Nicolae Stanciu, 22. Paul Pîrvulescu (80. Gabriel Iancu, 55) - 25. Federico Piovaccari (90. Stefan Nikolic, 46). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf. Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă - 2. Cornel Râpă, 8. Lucian Filip, 11. Andrei Prepeliţă.

Arbitru: Aleksandr Derdo; arbitri asistenţi: Igor Bîţkalo, Semen Şlonciak; arbitru de rezervă: Viktor Şveţov (toţi din Ucraina). Cartonaşe galbene: Pintilii (9), Piovaccari (16), Szukala (44).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ