Ştefan Pălărie (USR): Domnule Ciolacu, aduceţi Legea salarizării în Parlament

| 01 sep, 20:04

Senatorul USR Ştefan Pălărie i-a cerut vineri prim-ministrului Marcel Ciolacu să aducă de urgenţă Legea salarizării unitare în Parlament, altfel existând riscul ca începerea anului şcolar să fie marcată de o nouă grevă sau de demisiile a mii de directori de şcoală.

 

Apelul senatorului Pălărie, membru al Comisiei pentru învăţământ din Senat, vine în contextul în care 2.500 de directori de şcoli care au rămas cu salarii mai mici decât profesorii pe care îi conduc au trimis o scrisoare Guvernului în care ameninţă cu demisiile, anunţă USR.
”Acum doar două luni, Marcel Ciolacu spunea că, atunci când vine vorba de educaţie, va livra la milimetru ce a promis împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă. Luaţi aceste declaraţii şi promisiunile Guvernului PSD-PNL şi vedeţi când trebuia să vină cu o propunere de salarizare unică. A trecut termenul! Amânarea asta este tot o formă de a face economii la buget. Este, de fapt, o îngheţare a salariilor”, spune Ştefan Pălărie.
Senatorul atrage atenţia că lipsa dialogului şi a unei propuneri serioase este o iresponsabilitate maximă faţă de profesori, faţă de elevi şi faţă de părinţi, în condiţiile în care anul şcolar stă să înceapă.
„Singurii care se bucură acum sunt baronii locali care văd o oportunitate să numească în schimbul demisionarilor nişte directori interimari, nişte obedienţi politic, să mai rezolve nişte sinecuri. Nu pe bază de competenţă, evident, ci pe bază de carnet de partid. Vedeţi, degeaba faci concursuri pentru directori, să încerci să ţii oameni buni în management, dacă apoi îi alungi prin toate mijloacele”, acuză senatorul USR.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ