Stolojan şi Macovei sau prețul unui loc pe listele de europarlamentare

| 10 aug, 2013

Este greu să stai departe de politică şi de avantajele funcţiilor numite. Este trist faptul că pentru acest confort cei doi, dar mai ales Macovei s-au dezis de colegul lor din PE Cristian Preda cu care, deunăzi țineau front comun în fața tendințelor dictatoriale ale lui Blaga. Preda este în aer și Macovei s-a lipit magnetic de fotoliul de europaralamentar pe care este foarte posibil să îl împartă cu Stolojan la anul dacă PDL trece pragul.

Theodor Stolojan şi Monica Macovei, vor candida pentru încă un mandat de europarlamentar din partea PDL-ului. Astfel cei doi îşi joacă ultima carte pentru viitoul lor politic. Se pare că PDL este în continuare un partid „obosit”, care nu poate să propună nişte candidaţi competenți.

Stolojan, partenerul de odinioară al lui Traian Băsescu și-a ales partea în conflictul mocnit dintre președintele țării și președintele PDL. Pe modelul interesul primează, Stolojan a ales să devină un executant obedient al lui Vasile Blaga pentru un loc eligibil pe lista pentru europarlamentare.

Pe de altă parte Monica Macovei, a fost prima voce în susţinerea lui Traian Băsescu, ieşirile ei publice scoţând în evidenţă fanatismul europarlamentarului față de doctrină băsesciană. Din păcate Macovei nu a înţeles că meseria de politician nu e aceeaşi cu cea de procuror şi astfel nu poţi acuza pe toată lumea de fiecare dată când ai ocazia. Practic acelaşi lucru l-a făcut şi cu Blaga, pe care l-a contestat în repetate rânduri atât înainte de alegerile din PDL cât și după.

Probabil că Monica Macovei avea alte aşteptări de la candidatura pentru preşedenţia PDL pentru că a reuşit să piardă absolut ruşinos, primind doar 191 de voturi. Fără să fie descurajată, procurorul comunist și-a afirmat susținerea necondiționată față de grupul disident format, printre alții din Preda, Papahagi și Paleologu.

După cum ştim este greu să stai departe de politică şi de avantajele funcţiilor numite. Este trist faptul că pentru acest confort cei doi, dar mai ales Macovei s-au dezis de colegul lor din PE Cristian Preda cu care, deunăzi țineau front comun în fața tendințelor dictatoriale ale lui Blaga. Ei bine, frontul a fost spart. Preda este în aer și Macovei s-a lipit magnetic de fotoliul de europaralamentar pe care este foarte posibil să îl împartă cu Stolojan la anul dacă PDL trece pragul.

Din acest motiv anunțul lui Săftoiu nu este o surpriză pentru cei care urmăresc mașinațiunile politice de la București, este doar o confirmare că în politica pedelistă cuvântul, onoarea și cinstea și-au pierdut sensul. Se pare că Monica Macovei, principială cum o ştim, a ales să îşi uite camarazii ideologici pentru un post călduţ la Bruxelles. Altfel nu se explică tăcerea îndelungată a uneia din cele mai vocale luptătoare pentru etica de partid. Cândva o mare susţinătoare a dizidentei în PDL, Macovei şi-a cam pierdut glasul.

Atitudinea mult mai docilă, le-a adus celor doi recompensa: capul listei pentru europarlamentare. Expresia „capul plecat sabia nu-l taie” se cam adevereşte la PDL sub conducerea plutonierului Blaga, în consecinţă, ambii europarlamentari primesc încă patru ani de „anturaj” european.

În schimb nu putem spune acest lucru şi despre Elena Băsescu, care cu certitudine va pierde trenul spre Bruxelles. O pată de culoare în viaţa politică românească cât şi cea europeană, EBA, nu va avea susţinerea PDL.

Faptul că Băsescu s-a dezis de liberal democraţi situează pe EBA într-o postură de outsider în PDL. Faptul că europarlamentarul independent a intrat în PE cu susținerea PDL nu este un secret pentru nimeni.

Viaţa politică va fi mai tristă fără EBA, abordarea originală cu care aceasta a abordat limba română şi privirea sa blândă îşi vor face lipsită prezenţă în PE, dar nu-i nimic, dacă avem noroc, entertainment-ul politic va fi preluat în ştafetă de Dan Diaconescu care vrea să obţină şi el un loc în compania selectă a reprezentanţilor europeni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 aug, 2013
cantautor
vorbim despre EBA la misto,apropo de VIITOUL ei politic....
cat de neatent sa fii?
sau poate esti la acelasi grad de inteligenta..
poate de aceea esti si anonim,adica nimeni...
10 aug, 2013
vasii
deci este despre MISCARE PISCARE POPULARA vorba deci adica votati USL nu pe BASES CU

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ