Streinu-Cercel: Pacienţii din Colectiv transferaţi la Bruxelles păreau să fie colonizaţi. Nu infectaţi cu o bacterie

| 08 dec, 18:54

Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că potrivit comunicatului Spitalului din Bruxelles pacienţii din Colectiv "păreau" să fie colonizaţi cu un anumit tip de bacterie, şi nu infectaţi, transmite Agerpres.

El a precizat că este diferenţă majoră între colonizare şi infectare. 

"Ceea ce spune acest comunicat de presă cât se poate de clar şi de limpede este că pacienţii la admisie păreau să fie colonizaţi cu un anumit tip de bacterie. Colonizaţi, atenţie, şi nu infectaţi. Este o diferenţă majoră între colonizare şi infectare. Colonizarea înseamnă că există o populare cu un anumit tip de germen, dar care nu generează un proces infecţios", a spus Adrian Streinu-Cercel. 

Potrivit acestuia, oamenii sunt "colonizaţi" în cavitatea oro-faringiană, la nivelul foselor nazale, la nivelul tractului respirator, pe mâini, la nivelul tubului digestiv, chiar şi la nivelul tractului urinar. "Dacă nu am fi colonizaţi nu am putea să creştem şi nu am putea să ne dezvoltăm, pentru că aceste microorganisme care ne colonizează, deci care ne populează pe dinafară şi respectiv pe interior, produc o serie de elemente care sunt vitaminele fără de care nu am creşte", a explicat managerul Institutului "Matei Balş".

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ