Stroe: România ar putea fi acceptată în Schengen în 2014

| 24 apr, 2013

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, miercuri,  că la începutul anului viitor România ar putea fi acceptată în Schengen cu graniţele aeriene şi portuare. România urmează să preia, de la 1 iulie, preşedinţia Forumului Salzburg, unde vor fi discutate chestiuni legate de aderarea la Schengen, precum şi fenomenul migraţiei.

Ministrul Radu Stroe a spus că România întruneşte în acest moment toate condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen şi că singura problemă rămasă este de ordin politic.

"Despre Schengen vom discuta sub aspectul faptului că din punct de vedere tehnic toate condiţiile sunt îndeplinite de România, a rămas numai o problemă exclusiv de ordin politic, faptul că la sfârşitul acestui an, deci chiar în perioada imediat următoare a Consiliului Ministerial din noiembrie cât şi în decembrie ar urma să se reia pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema admiterii României în Schengen în cele două trepte, maritim şi aerian, în prima etapă şi în cea de-a doua etapă, terestru. Şi suntem un cumul de ţări destul de consistent, nouă ţări din cadrul UE, şi ele toate vor acţiona, sper, sunt convins - în acelaşi mod, în aceeaşi idee cu România. Chiar le-am şi mulţumit astăzi pentru susţinerea de la sfârşitul lunii martie şi anticipat le-am mulţumit şi pentru susţinerea viitoare, astfel încât România la începutul anului 2014 să fie acceptată cu graniţele aeriene şi portuare", a precizat pentru Agerpress ministrul Afacerilor Interne.

Totodată, ministrul de Interne va avea pe 6 şi 7 mai o întâlnire la Munchen cu ministrul de interne al Germaniei cu care va discuta despre aderarea României la Schengen, în condiţiile în care Germania şi Olanda s-au opus intrării ţării noastre în această zonă.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, participă marţi şi miercuri la Conferinţa Ministerială a Forumului Salzburg de la Varşovia, organizată de preşedinţia polonă a Forumului în perspectiva preluării preşedinţiei de către ţara noastră, din luna iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ