Stroe: Solicitarea PSD de revocare a HG privind alegerile e o încercare disperată de a împiedica revenirea la două tururi

| 16 feb, 17:36

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, susține că PSD manifestă "o frică teribilă față de dreptul majorității de a decide la urne", afirmând că, prin solicitarea de revocare a hotărârii de guvern privind data alegerilor, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, încearcă să împiedice demersul liberalilor de modificare a legislației electorale, transmite Agerpres.

"Partidul Național Liberal nu renunță, indiferent de amenințările lansate de către Liviu Dragnea, la demersurile privind modificarea legii alegerilor locale. Alegerea primarilor de către o majoritate a cetățenilor care participă la vot și nu de către o minoritate patronată de PSD este o importantă șansă a schimbării pe care o tot cere societatea în ultimele luni. Observăm că PSD-ul manifestă o frică teribilă față de noțiunea de vot democratic și dreptul majorității de a decide la urne. Acesta este motivul pentru care reacționează violent la solicitarea PNL ca, prin intermediul instanței, Curtea Constituțională să analizeze posibilitatea alegerii primarilor în două tururi la scrutinul din iunie 2016", afirmă Stroe, într-un comunicat de presa.

El subliniază că demersul PNL referitor la atacarea în contencios administrativ a acestei hotărâri de guvern este legal.

"Solicitarea social-democraților adresată Guvernului de a revoca HG-ul prin care este stabilită data alegerilor locale, fundamentată pur formal, dar nu și juridic, este doar o încercare disperată a lui Liviu Dragnea de a împiedica demersul PNL. Acțiunea declanșată de Partidul Național Liberal este absolut legală și folosită și cu alte ocazii. Amenințările lansate, însă, de Liviu Dragnea rămân fără ecou din partea noastră, iar eticheta de ' grup infracțional' a fost  folosită, credem noi, dintr-o disperare politicianistă justificată doar de desele derapaje de la normele democratice ale domnului Dragnea din ultima perioadă", adaugă deputatul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ