Studiu: 80% dintre români cred că România poate ieşi din criză doar prin muncă

| 30 apr, 2013

Mai mult de 80% dintre români susţin că România poate ieşi din criza economică doar prin muncă. Aproape o jumătate dintre români, 44,5%, declară că vin la serviciu pentru salariul lunar, în timp ce 32% spun că muncesc din pasiune. De asemenea, 3 din 5 români spun că 1 Mai trebuie sărbătorit prin repaos şi odihnă.

Studiul online realizat la cererea Rogalski Grigoriu Public Relations arată că peste 80% dintre români consideră că doar prin muncă poate ieşi România din criza economică. Studiul online, realizat în preajma zilei de 1 Mai pentru a cerceta atitudinea românilor faţă de muncă şi angajatori, a scos la iveală că aproape o jumătate dintre români, 44,5%, declară că vin la serviciu pentru salariul lunar, în timp ce 32% spun că muncesc din pasiune.

Românii se consideră în proporţie de 55,4% mai degrabă un popor harnic decât leneş (44,6%), iar ca modele de urmat aceştia cred că germanii - 44,5%, japonezii - 35,12% şi chinezii - 13,42% sunt printre cele mai muncitoare popoare.

Întrebaţi despre relaţia dintre mediul privat şi sectorul public, peste 62% dintre români consideră că angajaţii de la stat muncesc mai puţin decât cei din sectorul privat, în timp ce 29% sunt de părere că toţi românii muncesc la fel de mult. Doar 8,5% dintre români sunt de părere că angajaţii de la stat muncesc mai mult decât cei din mediul privat.

În ceea ce priveşte relaţia şef-angajat, cei care au participat la sondaj sunt de părere, într-o măsură covârşitoare, 98%, că pentru a menţine o atmosferă pozitivă la locul de muncă este foarte importantă comunicarea angajator-angajat, iar şedinţele sunt încă cel mai utilizat instrument de comunicare dintre şefi şi angajaţi.

Românii nu au o percepţie pozitivă despre patroni, 68,9% dintre respondenţi spunând că aceştia nu sunt modele de urmat în spiritul respectului faţă de muncă.

Întrebaţi care consideră că ar fi cea mai potrivită metodă pentru a sărbători Ziua Internaţională a Muncii, peste jumătate dintre participanţii la sondaj, 61%, au declarat că prin repaos, în timp ce 21,8% consideră că ziua de 1 Mai ar trebui sărbătorită prin muncă în folosul comunităţii.

Sondajul "Atitudinea românilor faţă de muncă" s-a desfăşurat în perioada 25-29 aprilie pe un eşantion de 5.887 respondenţi de peste 18 ani, din mediul urban, utilizatori ai platformei iVox.ro

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ