STUDIU Black Friday 2016: Românii vor să cumpere în special televizoare, electrocasnice mici şi frigidere

| 17 noi, 10:31

Românii vor cumpăra, cu preponderenţă, de Black Friday 2016, produse electro-IT, precum televizoare, electrocasnice mici şi frigidere, dar şi telefoane mobile şi maşini de spălat, relevă o cercetare realizată de Kantar Millward Brown România, dată joi publicităţii.

Conform sondajului, anul acesta, în Vinerea Neagră, în topul preferinţelor pentru cumpărături se regăsesc cel mai frecvent televizoarele (41%), electrocasnicele mici (32%) şi frigiderele (25%). 

În acelaşi timp, telefoanele mobile şi maşinile de spălat sunt următoarele două categorii de produse aflate pe listele de cumpărături pentru Black Friday, fiind amintite, pentru fiecare categorie, de câte 22% dintre cei intervievaţi cu privire la intenţia de achiziţie. 

În 2016, aproape 60% dintre români doresc să cumpere ceva de Black Friday şi au răspuns la interviu cu 'Probabil voi cumpăra' sau 'Sigur voi cumpăra'. Faţă de medie, intenţia este mai ridicată în rândul tinerilor (18-34 de ani), a bărbaţilor sau a persoanelor care au mai făcut vreodată cumpărături online. 

Totodată, numărul românilor care au auzit de reducerile din cadrul Black Friday, evenimentul anului în comerţul românesc, a ajuns anul acesta la 78% în rândul persoanelor cu vârste între 18 şi 65 de ani, în creştere de la 71%, în 2015. Evenimentul prezintă o notorietate mai ridicată în rândul tinerilor (18 - 34 de ani) şi a persoanelor din mediul urban. 

Topul preferinţelor atunci când vine vorba despre magazinele din care se vor face cumpărături de Black Friday este condus de eMag, cu 29,1% dintre sufragii, urmat de Altex (25,8%), Flanco (10,6%), Carrefour (5,1%), Media Galaxy (3,1%), Kaufland (3%), Auchan (2,3%), Dedeman (2,2%), Domo (1,6%) şi Lidl (1,1%).

Per total, datele sondajului arată că, în prezent, 43% dintre români au achiziţionat cel puţin un produs dintr-un magazin online, în creştere de la 37%, în 2015. 

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, în rândul a 2.000 de respondenţi din mediul urban şi rural, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Interviurile au fost realizate telefonic în perioada 24 octombrie - 29 octombrie 2016, iar eroarea de eşantionare este de +/-2,2%. 

Kantar Millward Brown România este parte a reţelei Kantar Millward Brown, agenţie globală de cercetare de marketing specializată în evaluarea eficienţei reclamelor, a comunicării strategice, precum şi a cercetării de media şi de brand equity. 

La nivel global, reţeaua are mai mult de 87 de birouri şi operează în 58 de ţări. Kantar Millward Brown este parte din grupul Kantar, divizia de informaţii pentru afaceri şi consultanţă a WPP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ