Studiu: Peste 4.600 de apartamente scoase la închiriere în Capitală, în perioada 12 iulie-12 august

| 19 aug, 2013

Bucureştenii au scos la închiriere, în perioada 12 iulie - 12 august, peste 4.600 de apartamente, de la garsoniere până la locuinţe cu 4 camere, din care cel mai mare număr a fost înregistrat în sectorul 3 (1.091 locuinţe), conform unei analize realizate de Imobiliare.NET, remisă luni AGERPRES.

Din totalul apartamentelor scoase la închiriere, circa 12% se află în apropiere de metrou. 

'Preţul şi apropierea de metrou sunt cei mai importanţi factori pentru o persoană interesată să închirieze sau să cumpere o locuinţă. În acelaşi timp, proprietarii au început să-şi promoveze proprietăţile în funcţie de amplasarea imobilelor faţă de metrou, iar aceştia solicită preţuri (atât pentru închiriere, cât şi pentru vânzare) cu 10-20% mai mari decât cei care deţin apartamente aflate la o distanţă mai mare de 10 minute de metrou', a spus Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.NET.

Cele mai multe oferte pentru închiriat garsoniere se află în apropiere de staţiile de metrou Dristor (11,8% din totalul de oferte), Titan (7,7%) şi Lujerului (7,3%). 6,9% din numărul total de oferte din totalul închirierilor de apartamente cu 2 camere sunt amplasate lângă staţia de metrou Piaţa Unirii, 6,5% lângă Dristor şi 3% în apropiere de staţia Tineretului. 

În cazul închirierilor apartamentelor cu 3 camere, cele mai multe oferte sunt lângă Piaţa Unirii (12,9%), Tineretului (8,3%) şi Obor (6,5%). Cele mai multe oferte pentru închirierea apartamentelor cu 4 camere sunt lângă staţiile de metrou Piaţa Victoriei (11,4%), Piaţa Unirii (11%) şi Universitate (8,1%).

Conform analizei Imobiliare.NET, în perioada 12 iulie - 12 august s-au înregistrat peste 5.332 de oferte de vânzare de apartamente (de la garsoniere până la locuinţe cu 4 camere), din care cele mai multe au fost înregistrate în sectorul 3 (1.105 de locuinţe). Din această ofertă, circa 12% din apartamente se află în apropiere de metrou.

Tag-uri: apartamente
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ