Studiu: Scăderea TVA la alimente a dus la o creștere cu 17% a numărului produselor vândute în primele 2 săptămâni din iunie

| 02 iul, 12:29

Reducerea TVA la alimente la 9% a dus la o creștere cu 17% a numărului produselor vândute în primele două săptămâni din iunie, conform unui studiu al unei companii globale de management al performanței, citat de Agerpres.

Prețurile au scăzut, în medie cu 11% în categoriile monitorizate de Nielsen România, retailerii împreună cu producătorii menținându-și promisiunea făcută consumatorilor.

Rezultatele nu au întârziat să apară, cele mai dinamice categorii de produse fiind cele care au redus prețul cel mai mult. Pentru cafea, de exemplu, o reducere de preț în medie cu 15% a produselor a dus la o creștere a volumelor cu aproximativ 25% față de aceeași perioadă a anului 2014 (1-14 iunie). Alte categorii foarte dinamice au fost, conform studiului, carnea, brânza, băuturile non-alcoolice și snacksurile.

"Estimăm că vom avea parte de multe schimbări în piață. Vor trece consumatorii către produse premium, vor consuma mai multă cafea, carne și brânză sau este doar un efect imediat al reducerii prețurilor? Cât vor rămâne prețurile la acest nivel și ce se va întâmpla când acestea vor începe să se majoreze?', se întreabă realizatorii studiului, care au creat și un nou instrument de monitorizare — Price Monitor, pentru piața de FMCG (bunuri de larg consum).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ