STUDIU: Siguranţa personală nu se regăseşte în topul preocupărilor românilor. Doar 7% sunt îngrijoraţi de terorism

| 31 aug, 11:41

Siguranţa personală nu se regăseşte în topul preocupărilor românilor, iar terorismul îi îngrijorează pe 7% dintre români, se arată într-un studiu realizat de GfK remis, miercuri, Agerpres.

"Un studiu realizat la nivelul ţării noastre (Consumer Life Report n.r.) pe întreaga populaţie arată că teama pentru siguranţa personală nu se regăseşte în topul preocupărilor românilor. Terorismul îi îngrijorează pe 7% dintre români, în vreme ce imigraţia pe 4,5% dintre ei, iar fundamentalismul şi extremismul religios doar pe 3%", se arată în document. 

Potrivi acestuia, aproape o treime (32%) din populaţia online din peste 21 de ţări este mereu preocupată de propria siguranţă, în comparaţie cu doar 10 procente care afirmă că nu are această temere. 

"Turcia şi Rusia, ţările din America Latină, se clasează în primele cinci în topul celor mereu preocupate de securitate. În Brazilia şi Turcia, mai mult de jumătate din populaţia internaută a spus că este mereu preocupată de siguranţă şi securitate: 64 de procente în Brazilia şi 54% în Turcia. Ele sunt urmate de Mexic cu 48 de procente, Argentina (43%) şi Rusia (42%). Pentru ţările din America Latină şi Rusia, acest lucru se corelează cu nivelele superioare de criminalitate înregistrate, în timp ce nivelul de preocupare în cazul Turciei este legat de atacurile teroriste', precizează GfK. 

Conform studiului, cetăţenii din Suedia, Germania şi Olanda se simt cel mai în siguranţă. 

"Prin contrast, Suedia, Germania şi Olanda înregistrează cele mai ridicate procente la capitolul siguranţă personală percepută de populaţie. În Suedia, 30% nu sunt de acord cu afirmaţia "preocupaţi întotdeauna", urmată de Germania şi Olanda, cu câte 22 de procente. În Suedia, bărbaţii se simt mai degrabă în siguranţă, cu o treime (34%) fiind în total dezacord cu afirmaţia de mai sus, în comparaţie cu doar un sfert (26%) dintre femei. În Germania şi Olanda, procentele se împart mai uniform între sexe - în Germania, 24% dintre bărbaţi şi 20% dintre femei şi, în Olanda, 23% dintre bărbaţi şi 21% în cazul femeilor', menţionează sursa citată. 

Conform studiului, la nivel global, femeile sunt puţin mai îngrijorate decât bărbaţii pentru siguranţa şi securitatea lor - 34%, comparativ cu 30% dintre bărbaţi. 

"În cazul fiecărei ţări, cele mai mari diferenţe de gen le remarcăm în Turcia, Rusia şi Spania, care toate înregistrează o diferenţă de 12 puncte procentuale între numărul femeilor întotdeauna îngrijorate faţă de cel al bărbaţilor. Cu toate acestea, în Hong Kong, Belgia şi Olanda, bărbaţii sunt mai preocupaţi de securitatea personală decât femeile. (...) Cei cu vârsta cuprinsă între 20 - 29 de ani şi 30 - 39 de ani au cel mai mare potenţial să fie mereu preocupaţi de siguranţă, cu câte o treime în fiecare grupă de vârstă. Există o diferenţă foarte mică între acestea şi celelalte grupe de vârstă: 32% dintre cei cu vârsta între 40 şi 49 de ani, 31% dintre cei peste 60 ani, 30% dintre adolescenţii (15-19 ani) şi 29% dintre cei cu vârsta de 50-59', se mai spune în document. 

GfK a realizat online studiul printre 25.000 de consumatori cu vârsta peste 15 ani din 21 de ţări: Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cehia, Franţa, Germania, Hong Kong, Italia, Mexic, Olanda, Polonia, Rusia, Coreea de Sud, Spania, Suedia, Turcia, Marea Britanie şi SUA. Datele sunt ponderate pentru a reflecta componenţa demografică a populaţiei online de peste 15 ani din fiecare ţară. 

Datele despre România sunt preluate din studiul Consumer Life Report, realizat în urmă cu un an pe un eşantion de persoane de peste 15 ani, reprezentativ la nivel naţional.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ