Suferi de ANEMIE? Iată PLANTELE care te ajută să scapi de ea

| 15 iul, 2014

Te doare capul, te simti slabita si ti-e mereu somn? Daca ti-ai facut analizele si medicul ti-a spus ca suferi de anemie, poti sa apelezi la remediile din plante pentru a-ti creste nivelul fierului din sange.

Iata care sunt acestea:

Urzica
Tratează anemia și îmbunătățește tonusul. Pentru asta, amestecă 20 g de frunze de urzică, 10 g de măcriș și 10 g de pătlagină, într-un litru de apă. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi, pune amestecul la fiert. Lasă-l să se răcească și filtrează-l. Bea câte o cană pe zi, timp de 3 săptămâni.

Crețișoara
Datorită sărurilor minerale pe care le conține, crețișoara este indicată în tratarea anemiei. Prepară ceaiul dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze, după care strecoară-l. Bea 3 căni pe zi, timp de 20 de zile.

Cătina albă
Planta este bogată în vitamine și are efect tonic asupra organismului, de aceea fitoterapeuții o recomandă în tratarea anemiei. Consumă 20-30 de grame de fructe proaspete, în fiecare zi, sau prepară un sirop din cătină. Pentru asta ai nevoie de 500 g fructe și 800 g miere de albine. Spală fructele, pasează-le cu furculița și pune-le în borcane. Adaugă mierea, amestecă și păstrează la frigider. Ia câte 2 lingurițe de sirop dimineața, timp de o lună.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ