Sunak, desemnat lider al Partidului Conservator, pentru a deveni premier al Regatului Unit

| 24 oct, 18:17

Rishi Sunak a fost desemnat luni noul lider al Partidului Conservator luni şi urmează să devină premier al Regatului Unit, diupă ce Penny Mordaunt s-a retras luni din alegerile interne, urmând exemplul lui Boris Johnson, în urma demisiei din post a lui Liz Truss după 44 de zile de mandat relatează AFP şi The Guardian.

 

”Ne-am ales viitorul premier”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter Penny Mordaunt.
Ea şi-a recunoscut înfrângerea şi îl asigură pe Rishi Sunak de susţinerea sa.
Conservatorul Rishi Sunak urmează să devină viitorul premier britanic, după Liz Truss, după ce singura sa contracandidată în cursa la şefia Partidului Conservator, ministrul Penny Mordaunt, nu a obţinut, luni, numărul necesar de susţinătrori în rândul parlamentarilor conservatori.
”Rishi Sunak a fost ales lider al Partidului Conservator”, a anunţat Graham Brady, însărcinat cu alegeri în Partidul Conservator, aflat la putere de 12 ani.
Penny Mordaunt şi-a anunţat înfrângerea şi şi-a anunţat pe Twitter ”susţinerea deplină” a lui Rishi Sunak.
Rishi Sunak, în vârstă de 42 de ani, un fost ministru al Finanţelor, devine astfel primul şef de Guvern care nu este alb din istoria Regatului Unit.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ