Supravieţuirea incredibilă din Pacific, demontată de experţi: De ce nu se poate pluti 13 luni în derivă

| 05 feb, 2014

Povestea incredibilă a lui Jose Salvador Alverenga, bărbatul care susţine că a plutit timp de 13 luni în apele Oceanului Pacific, este demontată în cele mai mici detalii de experţi americani în medicină, care explică pas cu pas de ce mărturiile bărbatului sunt departe de a fi plauzibile.

În timp ce autorităţile se ocupă de verificarea identităţii şi a poveştii lui Alvarenga, specialişti în medicină încearcă să desluşească dacă tot ceea ce a povestit bărbatul este fie un act remarcabil de supravieţuire şi tărie de caracter, fie istorisirea bizară a unui nebun. Mai jos sunt toate aspectele care i-au făcut pe experţi să se îndoiască asupra credibilităţii celor povestite, potrivit unui material Time.com, citat de Mediafax:

A mâncat broaşte ţestoase şi păsări

Din moment ce Alvarenga era pregătit să vâneze rechini, este probabil să fi avut echipament de pescuit sau care să îi permită să apuce peşti şi broaşte ţestoase. "Ar fi putut trăi cu broaşte ţestoase pentru o perioadă de timp extrem de lungă", mai ales dacă ar fi mâncat cât mai mult din animalul întreg, spune Robert Allen, proprietar şi instructor şef la şcoala de tehnici de supravieţuire Sigma 3. Intestinele şi sângele ar fi constituit un antidot în cazul otrăvirii cu proteine sau al consumului de prea multe proteine şi prea puţine minerale şi nutrienţi de care celulele şi ţesuturile au nevoie.

Dar când Alvarenga a fost găsit, nu exista niciun echipament de pescuit la bord

Chiar dacă ar fi avut o sursă durabilă de mâncare, cum ar fi păsări şi broaşte ţestoase, nu ar fi supravieţuit atât de mult fără apă, spune Allen: "Una dintre regulile principale ale supravieţuirii este să nu mănânci nimic dacă nu ai apă în preajmă. Proteinele nu sunt la fel de digerabile precum carbohidraţii simpli şi este nevoie de aproximativ trei ori mai multă apă pentru a digera proteinele. Dacă nu avea o sursă de apă într-adevăr durabilă şi consuma proteine, s-ar fi deshidratat şi mai rău".

 

Citeste continuarea pe RTV.NET.

Tag-uri: deriva, pacific
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ