Surpriza lui Iohannis după consultări: un acord național pentru justiție, semnat de toate partidele

| 05 iun, 16:12

Klaus Iohannis a cerut, după consultările cu partidele, implementarea rezultatului votului la referendumul pentru Justiție. Șeful statului propune ca acest lucru, dar și altele, să fie garantate prin semnarea, de către toate partidele, a unui ”acord național pentru consolidarea parcursului european al României”.

Președintele Klaus Iohannis cere o legislație care transpună rezultatul votului la referendumul pentru Justiție din 26 mai.

”Aceste răspunsuri ferme trebuie transformate în legislație. Românii au votat, politicienii trebuie să implementeze rezultatul votului”, a spus Klaus Iohannis după consultările cu partidele care au avut loc marți și miercuri.

”Trebuie creată legislație care interzice amnistia și grațierea pentru corupți. Trebuie creată legislația care interzice OUG în justiție. De asemenea, extinderea dreptului de a contesta constituționalitatea referendumului”, a adăugat președintele.

”În realitate, acesta este rezultatul de bază, însă trebuie să mergem mai departe și să înțelegem bine importanța politică a acestui vot. Românii au votat clar și ferm împotriva abordării antieuropene promovate în campanie de PSD și ALDE, două partide sancționate drastic de electorat”, a observat Iohannis.

Șeful statului a precizat că, pentru a valorifica votul la referendum, a propus partidelor semnarea unui pact politic național.

”Am decis să invit partidele să semnăm un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Sau un pact politic pentru România europeană. Acordul conține următoarele: transpunerea în legislație a răspunsurilor de la referendum, dar și transpunerea în legislație a măsurilor necesare integrității în funcțiile publice, modificarea legislației din justiție în deplin acord cu avizul Comisiei de la Veneția, GRECO, MCV. Adoptarea modificărilor la coduri numai cu respectarea deplină a MCV și Comisiei de la Veneția. Propun ca cei care vor semna pactul să se angajeze să adopte legislația necesară pentru exercitarea dreptului de vot”, a spus președintele.

”Proiectul de acord va fi trimis imediat partidelor și va fi pus la dispoziția publicului. Aștept în câteva zile un răspuns afirmativ la invitația mea de a semna acest acord național”, a încheiat Iohannis.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ