SURSE Guvernul adoptă prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile

| 11 iun, 19:49

 

Guvernul se reuneşte pentru a adopta hotărârea de prelungire a stării de alertă, au declarat surse guvernamentale pentru MEDIAFAX.

 

 

Potrivit unor surse guvernamentale, în şedinţa Executivului, ce va avea loc joi, la ora 18.30, va fi adoptată hotărârea de guvern pentru prelungirea stării de alertă după data de 16 iunie.
Perioada de prelungire discutată la nivelul Guvernului este de 30 de zile, însă Raed Arafat a avansat la discuţiile cu liderii politici din Parlament de miercuri şi termenul de 15 zile.
Hotărârea Guvernului ar putea conţine o serie de măsuri de relaxare anunţate deja de preşedintele Klaus Iohannis. Acestea sunt redeschiderea mall-urilor, a piscinelor exterioare şi a grădiniţelor private.
Pe de altă parte, restaurantele rămân închise, iar purtarea măştii de protecţie, regulile de distanţare şi termoscanarea rămân obligatorii.
După adoptarea hotărârii de către Guvern, aceasta este trimisă Parlamentului care trebuie să o voteze în termen de 5 zile.
În cazul unui vot negativ, măsurile îşi pierd efectul.
PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează împotrivă, în timp ce USR şi UDMR aşteaptă prezentarea unor date epidemiologice pentru a lua o decizie.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ