Surse: Ioana Petrescu a fost propusă ca vicepreşedinte BEI

| 03 sep, 19:19

Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor Publice, a fost propusă de premierul Victor Ponta pentru funcţia de vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii.

Ioana Petrescu, fost ministru al Finanțelor Publice și actual consilier al premierului Ponta, îl va înlocui, cel mai probabil începând din luna octombrie, pe Mihai Tănăsescu în funcția de vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții (BEI), au declarat surse oficiale, citate de profit.ro.

Potrivit acestora, septembrie va fi ultima lună în care Ioana Petrescu va mai lucra la Platul Victoria, unde este consilier pe probleme economice al premierului Ponta și coordonează o direcție de politici guvernamentale.

La Palatul Victoria plecarea Ioanei Petrescu este dată ca sigură, ceea ce ar însemna că Mihai Tănăsescu va renunța la funcția de vicepreședinte BEI, după un an de concediu.

Mihai Tănăsescu s-a autosuspendat din funcție, după ce numele său a fost menționat, alături de alți miniștri, în dosarul Microsoft, privind posibile ilegalități. El a solicitat, începând cu 7 octombrie anul trecut, așa cum este precizat în mod oficial de BEI, un "concediu", până la clarificarea situației sale.

Mihai Tănăsescu a ajuns în august 2012 vicepreședinte al Băncii Europene de Investiții, pentru un mandat de patru ani, iar Ioana Petrescu l-ar înlocui practic, pentru mai puțin de un an, respectiv pentru 10 luni.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ