SURSE: Ministrul de Interne Radu Stroe vrea să-şi dea demisia

| 09 iul, 2013

În eventualitatea unor proteste organizate de poliţişti, ministrul Stroe vrea să se plaseze oriunde, dar nu pe front în prima linie.

Radu Stroe a fost numit în primă instanţă ministru delegat pentru Administraţie pe data de 6 august anul trecut, când Victor Paul Dobre era forţat să-şi dea demisia pe fondul scandalurilor iscate în urma referendumului de suspendare a preşedintelui.

Odată cu învestirea guvernului Ponta II, în decembrie anul trecut, Radu Stroe a ajuns ministru de Interne, partea de administraţie din ministerul pe care îl conduce a fost luată de Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării Regionale. Însărcinat cu asigurarea liniştii şi ordinii publice, ministrul liberal nu a avut o activitate foarte bogată în guvernul Ponta. Proteste nu prea au fost, scandaluri majore iarăşi nu, aşadar, „la dolce vita” cum spune italianul.

Nu mică ne-a fost mirarea când am aflat, din surse din interiorul Guvernului, că Radu Stroe abia aşteptă un eveniment care să îl pună în poziţia să îşi dea demisia. Întrebarea firească pe care am pus-o şi noi a fost de ce? Probleme mari nu sunt, popularitatea nu creşte, dar nici nu scade, ce motiv ar avea ministrul să-şi dorească să iasă din guvern? Răspunsul a fost simplu: în eventualitatea unor proteste organizate de poliţişti, ministrul Stroe vrea să se plaseze oriunde, dar nu pe front în prima linie.

Acum, dacă stăm să ne gândim la acest lucru, putem ajunge la concluzia că este adevărat, mai ales dacă identificăm mesajul pe care ministrul de Interne l-a lansat în cadrul emisiunii lui Radu Tudor de la Antena 3. Radu Stroe a declarat că, în eventualitatea în care Liviu Dragnea va propune descentralizarea serviciilor de ordine publică şi a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, în procesul descentralizării, el (Radu Stroe n.r.) nu va mai fi ministru.

Este un semnal interesant din partea ministrului liberal și, dacă adăugăm şi măsura de responsabilitate pe care primul ministru Ponta i-a cerut-o ministrului liberal, putem ajunge la concluzia că Radu Stroe este deja pe drumul către ieşirea din Guvern.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 iul, 2013
rad_de_prosti
stane, sterge-te la gura cu sursele alea...
...fiindca deja puti a rahat mancat pentru sebi guita

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ