Surse: Referendumul lui Traian Băsescu, o diversiune la divorțul Elenei Udrea

| 13 iun, 2013

Tema referendumului a fost un simplu bluf, iar președintele a apelat la această diversiune constrâns de evenimente și în lipsă de altceva.

Observatorii politici sunt profund nedumeriți de recenta ieșire la rampă a președintelui Traian Băsescu. Dincolo de dreptul constituțional al acestuia de a convoca referendum, există câteva semne de întrebare majore legate de această problemă. În primul rând, pe o asemenea temă se presupune că populația ar trebui să fie lămurită, prin dezbateri publice consistente, care să-i permită să voteze în cunoștință de cauză. Valabilitatea referendumului din 2009 nu mai este de actualitate, dacă ar fi să luăm în calcul numai schimbarea statistică specifică electoratului, care nu mai este același după 3 ani. Pe lângă acest argument, scriptic, mai apare o dificultate: cum să justifici în fața oamenilor interesul subit pentru o temă politică care a fost abandonată în acești trei ani chiar de PDL și de Traian Băsescu însuși? Toate datele problemei indică fără dubii că Traian Băsescu a ieșit la atac cu temele nefăcute, situație mai rar întâlnită în cazul său...

Și cu toate acestea o altă explicație, mult mai veridică a început să circule pe surse. Tema referendumului a fost un simplu bluf, iar președintele a apelat la această diversiune constrâns de evenimente și în lipsă de altceva. Se pare că la baza acestei diversiuni ar stat tot proiectul de suflet al președintelui, fantomaticul partid popular în barca căruia Traian Băsescu își vede atât salvarea proprie, cât și pe a Elenei Băsescu. Or, tocmai acest proiect politic risca zilele acestea să intre în atenția și sub tirul criticilor și a opiniei publice, în urma recent anunțatului divorț dintre Elena Udrea și Dorin Cocoș. De persoana Elenei Udrea, văzută ca lider al viitorului partid popular prezidențial, se leagă în momentul de față toate speranțele lui Traian Băsescu. De aici și perdeaua de fum și agitația președintelui într-o problemă care a fost lăsată în paragină în ultimii trei ani de majoritate politică portocalie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 iun, 2013
ina
De unde apar reporterii astia tampiti?Cand citesti asa ceva nici nu stii sa razi,sa plangi.Penibil.
13 iun, 2013
rad_de_prosti
lol, taticul prostilor
e drept ca pe aici scriu retarzi dar tu ionescule esti taticul lor

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ