Surse: Scaunul ministrului Lucia Varga va fi luat de viitură

| 18 sep, 2013

În legătură cu dezastrul de la Galați, ministrul a fost criticat pentru că nu a elaborat o strategie pentru astfel de situații încă de la începutul mandatului său.

Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a declarat că la Galaţi a plouat în şase ore cât plouă în mod normal în două luni. Corect, o cantitate de 147,5 litri pe metru pătrat se încadrează la categoria fenomene excepționale. Scurgerile masive de pe versanţi au provocat în câteva ore un adevărat dezastru, cum a putut constata oricine a urmărit un buletin de știri. Din păcate, dincolo de însemnatele pagube materiale, au existat și victime omenești.

Ministrul Liberal Lucia Varga a argumentat spunând că, nefiind depăşiri ale cotelor de inundaţii pe cursurile de apă, s-a putut realiza un scenariu. A devenit astfel evident pentru toată lumea că elaborarea unei hărți a principalelor zone de risc din România este tot mai necesară. În legătură cu aceasta, Lucia Varga a declarat că harta va fi gata până cel târziu în martie 2014 și a mai menționat că există o strategie de management al riscului la inundaţii, conform căreia România are nevoie de 17 miliarde de euro până în anul 2035, pentru investiţii în infrastructura de apărare împotriva inundaţiilor.

"Am făcut tot ce ne stă în putinţă. Am deschis zona podurilor, astfel încât să drenăm cât mai repede apa. Am tăiat două drumuri ca să putem face asta. Aici este o zonă în care riscul la inundaţii este trecut în planul de apărare. Este datorat scurgerilor de pe versanţi. A fost o rupere de nori şi practic un firicel de apă a devenit un fluviu", a declarat Lucia Varga.

În legătură cu dezastrul de la Galați, ministrul a fost criticat pentru că nu a elaborat o strategie pentru astfel de situații încă de la începutul mandatului său. În acest sens, surse din ministerul condus de Lucia Varga ne-au declarat că există posibilitatea ca portofoliul ministrului neprăvăzător să fie ”luat de ape” cu mult înainte ca România să aibă o hartă a zonelor de risc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 sep, 2013
ioana
oare asta sa fie adevaratul motiv oentru a o demite? sau e faptul ca nu raspunde la comenzi psd-iste si se opune acordarii avizului pentr rosia montana
18 sep, 2013
cantautor
imi place ca insistati pe ministrii liberali...
este corect,asa se sustine USL-ul...prin solidaritate...
se trag toti,politic vorbind,inclusiv Antonescu din Bratieni..
dumnealor,Bratienii, cred ca se rasucesc in spatiul unde se afla,vazand calitatile umane si intelectuale,ale urmasilor ..
in schimb,privind la ceilalti,la PSD,cred ca Ceausescu se bucura...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ