Suspans la Transporturi şi Dezvoltare, pleacă Plumb şi Teodorovici, înlocuitorii sunt în aşteptare

| 21 feb, 09:10

Situaţie incertă  la ministerele Transporturilor şi Dezvoltării. Joi expira interimatele asigurate de Rovana Plumb și Eugen Teodorovici, iar PSD nu are niciun răspuns din partea preşedintelui Klaus Iohannis legat de noile nominalizări, Daniel Suciu și, respectiv, Răzvan Cuc.

Potrivit Realitatea TV, liderii PSD merg şi pe scenariul prelungirii interimatului, având asigurarea luin Tudorel Toader că o astfel de variantă este posibilă, din punct de vedere legal.

Ministerul Transporturilor, unul dintre cele mai importante, are şi cele mai mari probleme. Pe perioadă interimatului, la audierile din comisiile de buget, Rovana Plumb a promis că anul acesta vor fi finalizaţi 180 de kilometri de autostradă, în timp ce Asociația PRO infrastructură susţine că nu vor fi gata mai mult de 43 de kilometri, adică de mai bine de 4 ori mai puţin.

Posibilul succesor, Răzvan Cuc, propus din nou la Ministerul Transporturilor, nu are cele mai bune recoomandări, fiind schimbat din funcţie de fostul premier Mihai Tudose, tocmai din cauza rezultatelor slabe, precum şi a unor decizii manageriale discutabile şi păguboase.

Potrivit unui bilanţ făcut de Asociaţia Pro Infrastructura, Cuc este protagonistul unor contraperformanţe precum inaugurarea unei linii de cale ferată năpădită de buruieni, din perioada austro-ungară, "tăiarea panglicii" pe o porţiune de 7,5 km din Centura Bucureşti, dar fără stratul final de asfalt. Per total, în mandatul lui Cuc s-au deschis 15 km de autostradă ”care erau de fapt finalizaţi din decembrie 2016 şi s-au lansat licitaţii pe proiecte prost pregătite, cele mai multe nefiind încheiate nici astăzi, ba chiar unele îndreptându-se spre anulare”.

”Şansele ca lucrurile să se schimbe în bine la acest minister vital pentru dezvoltarea ţării sunt zero”, se mai spune în comunicatul Pro Infrastructura.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ