Suspendatul Dănileţ: mai cu moț decât magistratul Toni Neacșu, în exercițiul funcțiunii

| 30 ian, 2014

Oamenii lui Băsescu nu numai că s-au înstăpânit pe țara asta dar au tratat-o cum au vrut ei, ca pe o moșie personală. Feudă a fost se pare nu numai la Cotroceni, unde Băsescu nu s-a jenat să toace combustibil și resurse pe plimbările sale personale, ignorând cu nepăsare să ajungă și la întâlnirile internaționale unde ar fi trebuit să reprezinte România.

Exact cum Băsescu la Cotroceni a tratat consilierii ca pe slugile sale personale, buni de trimis cu sarcini legate de moșia președintelui sau să-i facă din nimic partid mezinei Elena Băsescu, așa se pare că s-a întâmplat și prin alte părți unde oamenii plantați pe funcții de băsescu au făcut cum au văzut că face acesta.

Fișa postului unui consilier prezidențial nu implică slugărirea stăpânului, pentru simplul motiv că, fiind o republică, aceștia sunt și ei cetățeni cu drepturi și demnitate. În plus, consilierii sunt plătiți din banul public, să presteze o muncă bine definită, pentru 8 ore pe zi. Ne îndoim că poate cineva găsi justificări în fișa postului pentru preumblările și demersurile făcute de consilierul Rădulescu pentru achiziționarea moșiei de la Nana, timp de doi ani de zile. De asemenea, ne îndoim că în fișele posturilor de consilier la președinție ar fi mențiuni și îndatoriri legate de obligația acestora de a executa pe bani publici muncă de agent electoral sau vătaf politic, luați-o cum vreți, datori să improvizeze un partid pentru nevoile și cariera Elenei Băsescu. Nu este posibilă o asemenea fișă de post, măcar din rațiuni constituționale, pentru că președintele republici trebuie să-și mențină pe întreaga durată a mandatului neutralitatea politică absolut necesară rostului său de mediator. Dar toți pripășiții pe funcții din jurul lui Băsescu acum sfidează întreaga opinie publică românească, demisiile lor demonstrative cât și declarațiile lor publice fiind o ofensă adusă Constituției actuale, pe care o iau în derâdere prin proiectul Mișcării Populare. Tupeul lui Băsescu și nepăsarea sa cronică la criticile de bun-simț au la bază o mentalitate tributară structural. Băsescu consideră că el dă funcții, el ridică oamenii din nimic în rangul unor dregătorii publice și consideră, pesemne, că tot el îi și plătește. În această gândire viciată Băsescu dispune în fapt cu nerușinare cromicizată de banii publici ai țării, ca și cum ar fi ai lui.

Al doilea scandal public din aceste zile, care trimite la exact o astfel de mentalitate, văzută și preluată de la Băsescu, se referă la dezvăluirile făcute de ziariștii de la Jurnalul Național, cu privire la detaliul șocant conform căruia și Oana Schmidt-Hăineală, procurorul implantat în fruntea CSM, de parcă ar fi intrat magistrații în sac, a dispus cu același tupeu reprobabil de banii publici. Jurnalul Național a arătat cum Oana Hăineală, procurorul preferat al lui Traian Băsescu, i-a dat salariu, i-a decontat transportul, chiria şi diurna judecătorului Vasilică Dănileţ, chiar și în lunile martie-mai 2013 când acesta era revocat din Consiliu. Pur și simplu revoltător, dar asta este, madam Hăineală, deși cunoștea foarte bine statutul colegului Danileț, a decis cu de la ea putere să-l plătească. A decis deci săi dea bani și nu oricum, căci Hăineală ar fi putut să-i acorde generoasă un împrumut prietenesc din banii săi personali, în fond nicio lege nu interzice asta. Dar nu, șefa CSM nu s-a obosit să ia din proprii săi bani, când avea la îndemână banii publici. Așa că a decis că Danileț se poate servi în continuare din banii care sunt în fond și ai mei și ai Dvs și ai ai oricui plătește taxe în țara asta.

În paralel, merită să reamintim cum împotriva lui Toni Neacşu, fost membru CSM, DNA a inițiat un dosar aflat în judecare, pentru că ar fi luat ilegal diurna pentru zile nelucrate. Este adevărat că pe Toni Neacșu nici Băsescu, nici oamenii săi nu l-au prea avut la inimă. Detaliul jenant demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, cum se face justiţie în România. De la caz la caz, pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Cu măsuri diferite...

Oamenilor de rând nu le mai rămân multe speranțe legate de obrazul unor astfel de persoane. Suntem totuși curioși, de data aceasta cât timp va lăsa DNA și acest dosar în nelucrare, având în vedere că portalul Lumeajustitiei.ro a sesizat prompt PICCJ, DNA şi Curtea de Conturi pentru a verifica dacă Dănileţ şi Hăineală trebuie să răspundă pentru modul scandalos în care au dat şi primit banul public.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 2014
alt urs
m-am convins
... tre' sa nu va mai citesc; sunteti 'obiectivi' (zice titlul) ca si propagandistii lui Ceausescu.
Daca s-a decis (Curtea Constitutionala) ca suspendarea n-a fost legala, ce trebuia facut?
Am cunoscut un cetatean care a stat fara serviciu un an (anii '80). Dupa ce instanta a stabilit ca desfacerea contractului de munca e ilegala, i s-a platit leafa pe anul respectiv. Nu-i asa ca si ala era pus de Basescu în postul respectiv?
30 ian, 2014
cantautor
sunt probleme cu zapada...coduri...drumuri inchise..localitati uitate de lume...
asta nu este prea important...nu este scandal public,ai dreptate,e scandalos....
terenul lui Basescu,Danilet in schimb,trebuie neaparat aratat cu degetul..
ei trebuiau sa se ocupe de dezapezire si nu o fac cum trebuie...
ei au apelat la armata,ca sa faca profit firmele de dezapezire...
ei iti dau tie sanse sa iei un ban,acum cand centurile drumurilor nationale nu au zapada data la o parte....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ