Suspiciuni de corupție la Ministerul Fondurilor Europene! ANI a sesizat DNA

| 13 sep, 10:24

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA) în legătură cu fapte de corupție comise de directorul Direcției Management Financiar AM POS CCE din cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Mai exact, Iulia Ioana Baz este acuzată de ANI de săvârșirea infracțiunii de conflict de interese ș a altor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Agenția Națională de Integritate susține că Iulia Ioana Baz a semnat listele de verificare a achizițiilor publice pentru două societăți comerciale care au încheiat contracte, în calitate de beneficiar, cu S.C. RomActiv Business Consulting S.R.L, în calitate de consultant, societate în cadrul căreia aceasta a avut contract de muncă în ultimii 5 ani.

Astfel, spun inspetorii, au rezultat indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese. Valoarea celor două contracte de achiziții publice a fost în cuantum de 20.000 euro, respectiv de 4.000 euro (echivalentul sumei de 17.683 lei).

“De asemenea, ulterior numirii acesteia în funcția publică, Ministerul pentru Societatea Informațională, în calitate de Organism Intermediar, în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene pentru Programul Operațional Sectorial „Creșterea Competitivitãții Economice, a încheiat un contract de finanțare cu S.C. European Funds Invest S.R.L., societate la care BAZ IULIA IOANA a deținut funcția de administrator si pentru care a întocmit o serie de documente care au stat la baza încheierii contractului”, se mai arată în comunicatul remis.

Astfel, ANI a sesizat DNA cu privire la săvârșirea faptelor de corupție de către Iulia Ioana Baz.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ