Szilagyi Zsolt, noul şef al RADICALILOR maghiari

| 01 feb, 10:25

Fostul candidat al PPMT la Preşedinţie, Szilagyi Zsolt, a fost ales, sâmbătă, la Congresul de la Târgu Mureş, în funcţia de preşedinte al partidului, în locul lui Toro T. Tibor, care a demisionat după alegerile prezidenţiale din noiembrie anul trecut.

Szilagyi Zsolt a declarat, sâmbătă, la finalul Congresului PPMT de la Târgu Mureş, că obiectivul său este ca la alegerile locale din 2016 formaţiunea pe care o conduce să aibă rezultate mult mai bune.

"Mă onorează această încredere care simt că a fost manifestată încă înainte de congres. În viaţa partidului trebuie să înceapă o perioadă nouă, foarte multă muncă, o muncă sârguincioasă fiindcă obiectivul principal pentru noi este ca la alegerile locale din 2016 să avem rezultate mult mai bune. Dorim să continuăm, din punct de vedere programatic, acea linie, acel program pe care l-am prezentat cu ocazia alegerilor prezidenţiale. Vrem să relansăm dialogul şi mesajul nostru către românii din Transilvania, deoarece Transilvania, Ardealul, este patria noastră comună şi, chiar dacă suntem un partid regional şi regionalist, vecinii şi aliaţii noştri sunt naţiile băştinaşe care trăiesc împreună cu noi, de secole, în Transilvania: românii, saşii, şvabii şi toate naţiile care merită mai mult”, a afirmat Szilagyi.

Potrivit acestuia, în perioada următoare, PPMT va pregăti un program, bazat de regionalismul modern european, şi o echipă nouă pentru alegerile locale de anul viitor.

“Muncă, muncă, muncă. Dorim să lansăm o nouă ofertă către PCM, pentru că doar unindu-ne forţele vom fi mult mai puternici. Vom oferi o alianţă electorală, iar ân cazul în care va fi de succes ne gândim la o fuziune”, a mai spus noul lider al PPMT.

Întrebat care va fi poziţia noii conduceri a PPMT faţă de UDMR, Szilagyi a spus că va continua dialogul constructiv cu celelalte formaţiuni politice maghiare care este unul “pertinent”.

“Dialogul din cadrul Consiliului Consultativ Maghiar, înfiinţat în 2009, trebuie relansat. UDMR a refuzat până acum dialogul de substanţă”, a mai arătat preşedintele PPMT.

La Congresul PPMT, fostul preşedinte al formaţiunii Toro T. Tibor, propus candidat de mai multe filiale judeţeme, precum şi ceilalţi trei candidaţi, s-au retras din cursă în favoarea lui Szilagyi Zsolt.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ