Tahograful autocarului din Muntenegru, demontat. Anchetatorii vor stabili cauza accidentului

| 27 iun, 2013

Tahograful autocarului românesc căzut în prăpastie în Muntenegru a fost demontat de pe caroseria vehiculului. Aparatul nu pare să fie avariat, iar cardul urmează să fie accesat de anchetatori, care au anunţat că săptămâna viitoare va fi cunoscută cauza accidentului.

Potrivit unor surse citate de publicaţia muntenegreană "Vijesti", dispozitivul digital nu pare să fie avariat, iar cauza accidentului ar urma să fie cunoscută săptămâna viitoare. Investigatorii nu ştiu nici în acest moment cine se afla la volanul autocarului în momentul producerii accidentului.

Un autocar cu turişti români s-a prăbuşit într-o prăpastie, în Muntenegru, săptămâna trecută. În accident şi-au pierdut viaţa 18 oameni, iar alţi 29 au fost grav răniţi.

Autorităţile din Muntenegru au anunţat că vor accelera ancheta în cazul accidentului. "Nu este o anchetă simplă, de aceea nu trebuie să existe nicio eroare", a declarat procurorul de caz, Vojislav Grujic.

Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, accidentul s-a produs la ieşirea autocarului dintr-un tunel rutier. În momentul ieşirii din tunel, asfaltul era umed pentru că plouase, dar lumina soarelui era foarte puternică, existând probabilitatea ca şoferul să fi fost orbit câteva secunde. În aceste condiţii, la care se adaugă viteza care nu era adaptată la acel segment de drum, şoferul probabil a pierdut controlul asupra vehiculului, a pătruns pe contrasens, pentru că exista o curbă uşoară, a rupt balustrada de securitate a podului şi a căzut în prăpastie.

Potrivit site-ului cotidianului "Dan", anchetatorii analizează această ipoteză pe baza declaraţiilor supravieţuitorilor şi altor martori.

Tahograful conţine parametrii principali de circulaţie, inclusiv viteza, kilometri parcurşi într-un anumit interval, dar şi date pentru identificarea şoferului aflat la volan într-un anumit moment. Autorităţile muntenegrene încearcă să stabilească circumstanţele în care autocarul românesc a căzut în prăpastie. Numeroşi supravieţuitori susţin că şoferul circula cu viteză destul de mare. Limita de viteză pe acel segment de drum este de 40 de km/h.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ