Ţara în care cu cât eşti mai DEŞTEPT cu atât îţi găseşti mai GREU un loc de muncă

| 21 oct, 2014

Merită să faci studii post-universitare, să acumulezi cât mai multe noţiuni, să îţi treci un „PhD“ în dreptul numelui? Uneori, o astfel de pregătire îţi poate aduce dificultăţi în căutarea unui loc de muncă.

Paradoxal, a devenit mai greu să îţi găseşti un job atunci când ai studii înalte. O diplomă de masterat poate fi mai degrabă o piedică decât un atu. Şi asta pentru că angajatorii se tem că vei avea pretenţii la un salariu mai mare sau că te va recruta rapid altă firmă şi îl vei lăsa fără un om de bază tocmai când avea mai mare nevoie. Fenomenul se petrece la scară mondială şi nimeni nu se mai preface că nu îl observă.

E suficient să căutăm pe Google „overqualified“ şi vom găsi multe articole şi studii pe temă. Specialiştii în resurse umane se străduiesc să îi convingă pe managerii aflaţi în căutare de lucrători că nu au motive să-i scoată din calcul pe absolvenţii MBA. Şi înşiră toate argumentele posibile: că aceştia se acomodează mai repede la un loc de muncă nou, că sunt mai uşor de condus pentru că ei înşişi au pregătire managerială, că au o productivitate mai mare pentru că ştiu ce înseamnă productivitatea, că deprind rapid cunoştinţele specifice jobului şi îi pot învăţa pe alţii.

Mai multe pe Capital.

Tag-uri: job, loc de muncă, studii
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ