Tăriceanu anunță că ALDE va vota, la vedere, în favoarea moțiunii de cenzură

| 23 sep, 16:39

ALDE a decis să voteze moțiunea de cenzură inițiată de PNL, a anunțat luni, la finalul Biroul Politic Executiv, președintele Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a precizat că 20 de parlamentari ALDE vor semna moțiunea.

 

”Cu puțin timp în urmă s-a încheiat ședința ALDE, în care la primul punct pe ordinea de zi am avut dezbaterea în legătură cu votul pe moțiunea de cenzură și cu toate că o serie de parlamentari mi-au spus că înainte de această ședință că ei sunt hotărâți să voteze moțiunea, corect democratic a fost să avem această discuție în forul statutar care a hotărât cu majoritate de voturi, o singură abținere, votarea moțiunii de cenzură. Vom fi 20 de parlamentari ALDE care au semnat, sau care vor semna pentru că unii sunt încă pe drum de la aeroport și își vor pune imediat ce ajung semnăturile”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Mediafax.
„Readuc aminte că pe 26 august Delegația Permanentă, într-un vot covârșitor, a decis retragerea de la guvernare, generată de incapacitatea premierului de a-și asuma un program de relansare a coaliției și a acțiunii guvernului”, a mai spus președintele ALDE. Acesta a adăugat că este necesar un vot pentru moțiunea de cenzură pentru a pune capăt acțiunilor premierului Viorica Dăncilă care duc cu gândul la țări de lumea a treia.
„Am decis să votăm în favoarea unei moțiunii împotriva unor acțiuni ale premierului și Guvernului care ne duce cu gândul la țări de lumea a treia, mi se pare absolut regretabil. Am avut discuții cu foști colegi de coaliție”, a completat Tăriceanu. Întrebat cum vor vota aleșii ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „La vedere, așa că veți avea spectacol”.
Anunțul vine după ce și liderul Pro România, Victor Ponta, a anunțat că a semnat deja moțiunea și a depus semnăturile parlamentarilor săi.
Moțiunea de cenzură inițiată de PNL ar putea fi depusă la începutul săptămânii viitoare, pe 30 septembrie, potrivit unor surse politice. Președintele PNL, Ludovic Orban, a evitat să dea un termen, precizând însă că documentul va fi depus la Parlament ”cât mai curând posibil” și că obiectivul liberalilor este acela de a strânge peste 233 de semnături care să asigure astfel debarcarea Cabinetului Dăncilă.
Orban a mai spus luni, la finalul Biroului Politic Central al partidului, că deocamdată liberalii așteaptă o decizie a ALDE și mizează pe voturile Pro România. Și liderii UDMR au anunțat că votează moțiunea de cenzură.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ