Tăriceanu, despre apelul său: Un bun turnesol pentru a vedea cine are nevoie în campanie de DNA

| 17 oct, 14:42

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că apelul său către parlamentari să refuze să se mai pronunțe pe cererile Direcției Naționale Anticorupție până la finalul legislaturii reprezintă pentru partide și o parte din media "un bun turnesol pentru a vedea cine are nevoie în campania electorală de ajutorul DNA".

"Nu am discutat (despre apel — n.r.) la Biroul permanent. Este o chestiune care sper că o vor discuta partidele care sunt reprezentate în Parlament. Nu aș mai face alt comentariu. Deja am răspuns unor întrebări pe acest subiect. (...) În ceea ce privește partidele și o parte din media, pot să vă spun un singur lucru: că este un bun turnesol pentru a vedea cine are nevoie în campania electorală de ajutorul DNA", a afirmat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului, după ședința conducerii Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a adresat duminică un apel parlamentarilor "să refuze a se mai pronunța în vreun fel până la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA".

"Dacă dosarele respective au așteptat atâția ani, înseamnă că nu este nicio urgență și ele pot să mai aștepte ca viitorul Parlament să se pronunțe", a explicat Tăriceanu. Șeful Senatului a adăugat că nu se mai pot accepta "judecăți cu măsură dublă".

"Când DNA trimite la repezeală un dosar la Parlament, parlamentarii trebuie să se conformeze, pentru că altfel sunt certați de președintele Iohannis și de alți membri ai corului prezidențial. Simultan, cei suspectați de DNA sunt supuși unor presiuni de a demisiona. Dubla măsură s-a văzut limpede când procurorul-șef al DNA a fost acuzat de plagiat, dar corifeii cinstei și codurilor de integritate s-au uitat în altă parte și au uitat principiile valabile doar pentru ceilalți", a completat Călin Popescu-Tăriceanu.

Tag-uri: tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ