Tăriceanu, despre declasificarea unor hotărâri CSAT: Sprijin demersul Asociației Magistraţilor din România

| 31 ian, 15:16

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține demersul inițiat de Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) care solicită șefului statului, Klaus Iohannis, declasificarea unor hotărâri CSAT.

"Sprijin demersul Asociației Magistraților din România, inițiat împreună cu Uniunea Națională a Judecătorilor din România. În plus, consider că președintele le datorează românilor răspunsuri la întrebări referitoare la modul în care a funcționat justiția în România ultimilor ani. Președintele Iohannis și instituțiile de forță, pe care le protejează pas cu pas, au datoria să dea un răspuns fără echivoc", a scris Tăriceanu, marți, pe Facebook.

Asociația Magistraților din România (AMR) și Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) i-au trimis, marți, o solicitare președintelui Klaus Iohannis prin care îi cer să includă pe agenda ședinței CSAT și "declasificarea tuturor hotărârilor CSAT prin care serviciilor de informații li s-au trasat atribuții în combaterea infracțiunilor".


Potrivit unui comunicat al UNJR solicitarea vine în contextul în care, în baza unor hotărâri CSAT care sunt clasificate, s-au semnat protocoale între serviciile de informații și Ministerul Public pe temeiul cărora s-au format "echipe mixte" compuse din agenți ai serviciilor de informații și procurori, ceea ce nu are acoperire legală.

 

Tag-uri: csat, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ