Tăriceanu: Este preferabil, cel puţin pentru încă o perioadă, să menţinem cota de impozitare la 16%

| 27 apr, 22:24

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că, în opinia sa, trebuie menţinută cota de impozitare la 16% întrucât o diminuare la 10% ar duce la scăderea veniturilor bugetare.

"Propunerea este ca până la 2.000 de lei (venituri - n.r.) să nu fie plătit impozit, să fie impozit 0 şi peste 2.000 de lei - 10% . Nu va fi vorba sub nicio formă de un impozit progresiv. Punctul meu de vedere, pe care l-am şi discutat cu colegii din PSD, este că e preferabil, cel puţin pentru încă o perioadă, să menţinem cota de 16%. Nu renunţăm la sistemul de cotă unică, ar putea fi redusă la 10%, dar eu şi colegii mei opinăm că e bine să rămânem încă la 16%. (...) Pentru consolidarea veniturilor statului, cota de 16% impozit pe venit este mai mult decât rezonabilă şi decentă. (...) Eu cred că nu e nevoie de o diminuare şi mai puternică, pentru că atunci veniturile scad şi trebuie să găsim o modalitate de compensare a unui minus de venituri la buget", a afirmat Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului Politic Executiv al ALDE. 

Întrebat cu ce propuneri va merge în şedinţa coaliţiei de guvernare, preşedintele ALDE a răspuns: "Să nu coborâm încă la 10%, să rămânem la 16% - ceea ce reprezintă deja un nivel foarte coborât de impozit pe venit şi, de asemenea, să renunţăm la venitul minim garantat".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ