Tăriceanu intervine în scandalul pe justiție și acuză 'forțe oculte': 'Cu acest lucru nu pot fi de acord'

| 01 sep, 12:09

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu intervine în scandalul din justiției și spune că modificările pe care le propune ministrul Justiției, Tudorel Toader, sunt menite a consolida justiția și de a consolida statutul magistraților. Acesta nu ezită să spună că în România există puteri oculte, care „au pus între paranteze puterea legitimă, puterea democratică și votul cetățenilor”.

„(...) Sunt lucruri mai grave decât ne imaginam că există în justiția română. De fapt, avem un stat care nu poate fi în niciun fel privit ca stat de drept, ci un stat în care relații oculte de putere au funcționat și au pus între paranteze puterea legitimă, puterea democratică și votul cetățenilor. Modificările pe care le propune ministrul Justiției sunt menite a consolida justiția, a consolida statutul magistraților și cred că ele trebuie discutate cu argumente. (.,..) Cred că această dezbatere, care există în momentul de față în spațiul public, este extrem de utilă. Pe lângă dezbatere, ceea ce văd, văd încercări disperate a celor care au acaparat pârghiile de putere în mod nelegitim de a-și păstra pozițiile. Și cu acest lucru nu pot fi de acord și nu vom fi de acord, dar sigur că în momentul de față datoria noastră este să observăm ce se întâmplă în spațiul public, să luăm notă. (...) Acest moment este un moment al adevărului, în care mulți își devoalează pozițiile și rolul nefast pe care l-au jucat în societatea românească”, a declarat Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Tag-uri: tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ