Tăriceanu: Nu mă voi lăsa intimidat de presiuni. Trăim într-o republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor

| 24 mai, 18:40

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declară că nu se va lăsa intimidat de presiuni venite "dinspre cei care au compromis şi continuă să compromită Justiţia şi statul de drept".


"Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea. Vreau să-i asigur pe toţi: prieteni, simpatizanţi, presă, opinia publică şi persoane care lucrează în prezent chiar la Cotroceni că voi continua lupta mea pentru revenirea la democraţie, la valorile pentru care au murit oameni în 1989 şi nu mă voi lăsa intimidat de presiuni venite dinspre cei care au compromis şi continuă să compromită Justiţia şi statul de drept. Mă voi lupta ca să nu revenim la teroarea anilor '50 care, iată, se repetă în zilele noastre. Şi vreau să se mai ştie că nu voi slăbi presiunile ca preşedintele României şi CSAT să-şi facă datoria pentru aflarea adevărului în cazul Hexi Pharma", afirmă Tăriceanu, potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES. 

Reacţia lui Tăriceanu vine după ce procurorii DNA Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale în cazul său pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. 

În acest context, şeful Senatului menţionează că este "absurd" să fie bănuit că ar fi vrut să-şi periclitez poziţia în societate, să favorizeze prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu are niciun fel de legături sau afinităţi. 

"Nu vreau să intru în acest moment pe fondul problemei, dar este absurd să fiu bănuit că aş fi vrut să-mi periclitez poziţia în societate, să favorizez prin mărturie mincinoasă persoane cu care nu am niciun fel de legături sau afinităţi. Mai mult, ca unul care respectă rolul Monarhiei pentru România în trecut şi în prezent, am avut totdeauna o atitudine de dispreţ faţă de demersurile uzurpatoare de calităţi şi drepturi ale celui care se autointitulează Paul de România. Sigur, în ziua de azi, când trăim într-o republică a procurorilor bazată pe politica dosarelor şi cătuşelor, alegerea nu o mai pot face cetăţenii în mod democratic. Pe 5 iunie vor fi alegeri, dar indiferent pe cine aleg cetăţenii, azi deciziile sunt luate de instituţiile de forţă care controlează societatea. Aceste instituţii au scăpat complet de sub controlul civil obligatoriu", mai susţine Tăriceanu. 

Preşedintele Senatului informează că s-a prezentat marţi la DNA "ca persoană privată", în calitate de suspect într-un dosar. 

"Ca urmare a citaţiei pe care am primit-o ieri de la DNA Braşov, m-am prezentat azi ca persoană privată, conform textului citaţiei, la sediul instituţiei, în calitate de suspect în dosarul 90/P/2016. Comunicatul emis tot azi de DNA face cunoscut opiniei publice punctul de vedere al procurorilor, care se referă de data aceasta la preşedintele Senatului ca persoană publică şi nu la persoana privată invitată prin citaţie, privind comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului", afirmă Tăriceanu. 

El aminteşte că pe data de 15 aprilie a fost audiat la DNA Braşov în calitate de martor în dosarul retrocedărilor ilegale, menţionând că a răspuns "cu bună credinţă" întrebărilor puse de anchetatori, în ciuda faptului că a considerat audierea sa ca fiind "în cel mai bun caz un exces de zel din partea DNA". 

"Rechizitoriul inculpaţilor din dosar era finalizat înaintea audierii mele, dar cineva a dorit să aibă imagini cu preşedintele Senatului intrând la DNA. Le-a obţinut, dar am înţeles azi că nu fotografia şi rechizitoriul din dosarul retrocedărilor ilegale au fost motivele principale ale chemării mele în aprilie. Audierea mea din aprilie a pregătit terenul pentru ceea ce numesc eu abuzul de drept de azi. N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiţie în acest dosar, ci din alte motive lesne de înţeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză cu praful aşezat ani şi ani pe unele dosare aflate la DNA", se mai arată în comunicatul transmis de preşedintele Senatului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ