Tăriceanu: Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă

| 06 ian, 14:10

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că șeful statului Klaus Iohannis ar fi avut un alt discurs la adresa sa dacă el i-ar fi acceptat oferta de a intra la guvernare într-o alianță PNL-USR-PMP, precizând că refuză 'conflictul pe care acesta încearcă să-l deschidă'.

''Bănuiesc că dacă aș fi acceptat 'oferta' lui Klaus Iohannis de a intra la guvernare într-o alianță PNL-USR-PMP, acum președintele ar fi avut un alt discurs la adresa mea. Din păcate, domnia sa continuă discursul din campania electorală și îi atacă pe cei pe care îi consideră adversari politici. Campania s-a terminat, iar președintele ar trebui să respecte votul românilor. Pentru mine și pentru colegii din ALDE și PSD campania s-a terminat și important este să luăm măsurile așteptate de români, începând cu creșterea salariului minim, creșterea pensiilor și măsurile de natură fiscală și de debirocratizare pentru mediul de afaceri autohton'', scrie Tăriceanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El spune că își dorește ca președintele să fie un partener în proiectele pentru România, ''începând cu susținerea 'statului de drept', nu a 'statului drepți' pe care îl susține acum''.

''Mi-aș dori să îl aud pe Președintele României susținând o lege care să reglementeze strict ascultatul telefoanelor românilor și să penalizeze excesele și abuzurile instituțiilor de forță. Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă, pentru că românii s-au săturat de conflicte. Sper doar că președintele va înțelege momentul în care se află România și rolul constituțional pe care îl are'', punctează președintele Senatului.

Reacția sa vine după ce președintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, în contextul în care a avertizat că o lege a amnistiei și grațierii ar fi "o catastrofă" pentru democrație, că reprezintă circumstanțe îngrijorătoare faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este trimis în judecată.

"Nu pot să mă fac că nu văd că președintele Camerei Deputaților este o persoană condamnată penal și cu urmărire penală în curs. Președintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanțe îngrijorătoare", a declarat Iohannis, la ședința de constituire a CSM.

Tag-uri: iohannis, tariceanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ