Tăriceanu: Se încearcă îndepărtarea unor lideri politici influenţi. Cred că este şi cazul lui Victor Ponta

| 06 sep, 15:45

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că în cazul fostului premier Victor Ponta, care este pus sub control judiciar pentru 60 de zile, ar putea fi vorba despre o încercare a adversarilor săi politici de a-l "scoate din cursa" alegerilor parlamentare.

"În afară de ceea ce a apărut în public nu știu nimic în plus și ar fi și nefiresc să stau să comentez acuzațiile care i se aduc. În preajma campaniilor electorale, am văzut la alegerile locale ce s-a întâmplat, o intervenție în forță care a îndepărtat mulți candidați. Se pare că începutul campaniei electorale pentru parlamentare reia același clișeu de la locale, se încearcă îndepărtarea unor lideri politici influenți, prin acuzații care, după aceea, dacă sunt fondate sau nu, nici nu mai contează. Important este ca ei să fie scoși din cursă și cred că acesta este cazul lui Victor Ponta", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Întrebat cine ar beneficia de o eventuală înlăturare a lui Victor Ponta din cursa alegerilor, Tăriceanu a spus: "În mod normal, adversarii lui".

"Astea sunt aberații care apar periodic, mai ales din partea celor care știu că nu se vor mai regăsi pe liste și încearcă să facă un șantaj de joasă speță", a susținut președintele Senatului, întrebat în legătură cu posibile situații în care cei ce doresc să candideze în alegeri oferă bani în acest sens.

Călin Popescu-Tăriceanu a adăugat că, în ceea ce privește ALDE, există criterii de desemnare a candidaților și că dispozițiile legii privind finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice au fost respectate la alegerile locale.

"În ce privește ALDE, avem o serie de criterii de selecție pentru cei care vor să candideze la Parlament. În primul rând, pentru cei care sunt parlamentari contează modul în care și-au desfășurat activitatea politică din punct de vedere calitativ, dar și al prezenței în Parlament. Încercăm să promovăm oameni care au credibilitate la nivel național și local și ne așteptăm ca toți cei care doresc să candideze să poată să își și susțină campania electorală. Campania electorală se poate desfășura și nu facem nimic altceva decât ceea ce prevede legea de finanțare a campaniilor electorale și a partidelor politice. Există niște plafoane stabilite de lege, pe care le-am respectat și la alegerile locale. Același lucru îl vom face și la alegerile parlamentare", a explicat Tăriceanu.

Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, de către procurorii DNA Ploiești, în dosarul în care a fost audiat marți. Potrivit unui comunicat al DNA, Ponta este urmărit penal într-un nou dosar, pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și complicitate la infracțiunea de spălare de bani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ