Tăriceanu: Trebuie să renunţăm complet la venitul minim garantat care este o invitaţie la nemuncă

| 27 apr, 19:21

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că trebuie să se renunţe "complet" la acordarea venitului minim garantat, care, în opinia sa, este " o invitaţie la nemuncă".

'Trebuie să renunţăm complet la venitul minim garantat care este o invitaţie la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de faţă este criză de forţă de muncă, sunt societăţi comerciale, întreprinzători care merg să aducă forţă de muncă din ţările vecine. Nu putem (...) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă. Eu cred că şi din punct de vedere, dacă vreţi, al demnităţii individuale a fiecăruia, e preferabil să câştigi un ban muncit decât să stăm cu mâna întinsă să primeşti un ajutor de la stat", a spus Tăriceanu la Parlament. 

Întrebat dacă a discutat cu reprezentanţii PSD despre această propunere, Tăriceanu s-a declarat convins că social democraţii o vor analiza cu obiectivitate. 

"A ţinut în trecut şi eu cred că în actualele condiţii este o propunere pe care noi o avansăm şi sunt convins că şi colegii de la PSD vor analiza cu toată obiectivitatea. În economie avem nevoie de forţă de muncă", a precizat preşedintele ALDE.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ