'Tata' Martino a fost numit oficial antrenorul FC Barcelona

| 23 iul, 2013

Argentinianul Gerardo 'Tata' Martino a fost numit marţi în funcţia de antrenor al echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, în locul lui Tito Vilanova, nevoit să se retragă din cauza problemelor de sănătate, a anunţat gruparea 'blaugrana'.

Martino, campion al Argentinei în acest an cu formaţia Newell's Old Boys, a semnat un contract pe doi ani cu Barca, fiind preferat de oficialii clubului catalan pentru stilul de joc pe care îl propune. Celălalt candidat pentru acest post era fostul atacant Luis Enrique, însă relaţia contractuală pe care acesta o are cu Celta Vigo a reprezentat o piedică în calea revenirii sale la Barcelona.

Acordul dintre 'Tata' Martino şi FC Barcelona a fost ratificat de consiliul director al campioanei Spaniei în cadrul unei reuniuni extraordinare care a avut loc marţi şi în cursul căreia directorul sportiv Andoni Zubizarreta a făcut o prezentare a noului antrenor.

Gerardo Martino este al patrulea antrenor argentinian din istoria lui FC Barcelona. Primul a fost Helenio Herrera (1958-1960 şi 1979-1981), după care a urmat Roque Olsen (1965-1967), iar ultimul a fost Cesar Luis Menotti (1983-1984), cel care l-a avut sub comanda sa pe celebrul său compatriot Diego Armando Maradona.

Martino (50 ani) şi-a început cariera de antrenor în 1998, la Brown de Arrecifes, după care a mai pregătit pe Platense, Instituto (toate din Argentina), Libertad, Cerro Porteno (ambele din Paraguay), Colón, iar Libertad şi naţionala Paraguayului (2006-2011).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ