Taxa specială de 1% pentru promovarea turistică a Capitalei în 2017, adoptată de CGMB

| 28 dec, 12:25

Consilierii generali au adoptat miercuri proiectul care propune instituirea taxei speciale pentru promovarea turistică a Bucureştiului pentru anul 2017.

Potrivit proiectului de hotărâre, taxa se calculează prin aplicarea cotei de 1% la nivelul de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA. Taxa specială se colectează de către unitatea de cazare, odată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

Primarul Capitalei a menţionat că nu este vorba despre o taxă nouă, aceasta fiind colectată şi în anii trecuţi de către primăriile de sector, precizând că începând de anul viitor se vor căuta soluţii pentru folosirea acestor bani pentru promovarea Bucureştiului.

'La nivelul municipiului Bucureşti, taxa a fost colectată integral, nu este folosită. (...) Cred că a fost o greşeală de la început ca aceste sume să fie colectate de la sectoare. Noi menţinem taxa de anii trecuţi, dar am subliniat că am venit şi cu un alt proiect pentru ca suma de 1% să fie colectată pentru Bucureşti, şi nu pentru sectoare. Taxa pentru promovarea turismului este folosită pentru promovarea brandului Capitalei', a precizat Firea.

Primarul Capitalei a mai precizat că este vorba de peste un milion de euro anual, sumă care ar putea ajunge la două milioane de euro, în condiţiile unei colectări eficiente a acestei taxe.

 

Tag-uri: pmb, taxa
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ