Taximetriştii "pirat" de la aeroportul "Henri Coandă" au fost arestaţi preventiv

| 16 oct, 2013

Taximetriştii "pirat" care păcăleau şi tâlhăreau turişti străini pe aeroportul Otopeni au fost arestaţi preventiv, după ce, marţi, poliţiştii au ridicat de la domiciliu mai multe persoane, în urma unor percheziţii efectuate în Bucureşti, Giurgiu, Ilfov şi Dâmboviţa.

Potrivit autorităţilor, 16 dintre cele 24 de persoane vizate de anchetatori au ajuns după gratii sub acuzaţia de tâlhărie, înşelăciune şi lipsire de libertate. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat şi două infracţiuni de evaziune fiscală prin neachitarea impozitelor cu reţinere la sursă în sumă de aproximativ 70.000 de lei, respectiv neemiterea de bonuri fiscale, aparatul de la bordul autoturismului nefiind în stare de funcţionare, notează Agerpres.

Totodată, în urma percheziţiilor, au fost identificate şi ridicate mai multe obiecte şi înscrisuri reprezentând mijloace materiale de probă.

"Suspecţii transportau persoanele racolate la diferite hoteluri din Bucureşti sau localităţi din ţară, după care le percepeau sume foarte mari de bani reprezentând costul supraapreciat şi nereal al transportului. (...) Aceştia, prin persoane interpuse, sub pretextul că le oferă un tarif mai mic faţă de alţi prestatori de servicii de transport persoane, ar fi indus în eroare mai mulţi pasageri sosiţi pe aeroport. Pentru obţinerea sumelor solicitate, membrii grupării blocau potenţialele victime în interiorul autoturismelor, folosind inclusiv acte de violenţă fizică, pentru a le determina să plătească sumele cerute", informează Poliţia Capitalei.

Concomitent cu percheziţiile domiciliare, poliţişti specializaţi ai Serviciilor de Investigare a Fraudelor din cadrul DGPMB au efectuat verificări la 13 persoane juridice din Bucureşti şi judeţul Ilfov, pe numele cărora erau înmatriculate autoturismele folosite de suspecţi sau deţinute în parte de aceştia.

Acţiunea a fost realizată de poliţiştii bucureşteni cu sprijinul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI şi al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din IGPR sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

"De asemenea, marţi, poliţişti specializaţi de la Brigada Rutieră au efectuat controale şi verificări în trafic asupra autoturismelor care efectuează servicii de taximetrie, fiind controlate 113 astfel de autovehicule, ocazie cu care au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.710 lei, fiind reţinute şi două certificate de înmatriculare", precizează Poliţia Capitalei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
16 oct, 2013
SUNTEM AICI
posibil subiect?
Daca "Rosia Montana" se tergiverseaza si NU se ia o decizie ferma in Parlament AZI,
ATUNCI CU ROSIA MONTANA USL ISI ACOPERA DESCENTRALIZAREA =IMPARTIREA CIOLANULUI CU NOI CU TOT .

(asupra careia USL s-a consfatuit aseara - probabil fiind O URGENTA???)


Ecologistii ar putea fi deci IN MOD IRONIC pacaliti sa joace tocmai rolul minerilor- la mineriadele din '90,

adica protestele INTRETINUTE PRIN tergiversarea "Rosia Montana", prin zarva gazelor de sist, prin alba-neagra sondelor de petrol la cutremure,…..

SA FIE FOLOSITE PENTRU A SUFOCA orice alta indignare pentru LUCRURI MULT MAI GRAVE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Deci ECOLOGISTI, INCOTRO ????????????????????????????????????????????????????????

Verde sau nu, craca ni se taie de sub picioare / Pana privim noi la cat de verde e, Romania ni se ia de sub nas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




*******citeste si da mai departe******

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ