Teodor Atanasiu: Nu ştiam despre cazul Chiliman. Nu vin să se spovedească la partid

| 18 iun, 22:49

Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, care coordonează şi PNL Bucureşti, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că nu știa  de cazul primarului Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Cu toatea acestea, Atanasiu a precizat că indiferent de culoarea politică, cine nu respectă legea trebuie să suporte consecințele.

"Nu ştiu cazul. Cred că are foarte puţină relevanţă faptul că într-o activitate administrativă se întâlneşte şi cu oameni de altă coloratură politică sau fără coloratură politică sau că în anumite proiecte pe care primăria, care are o anumită culoare politică, poate să atragă într-un parteneriat şi oameni de altă coloratură politică. Nu asta este problema. Problema este ca toată lumea să respecte legea în activitatea respectivă şi atunci toate lucrurile sunt bune. În rest, cine nu respectă, indiferent de culoarea politică, trebuie să suporte rigorile legii"
, a spus Atanasiu.

Prim-vicepreședintele PNL a mai precizat că nu avea de unde să știe de presupusele fapte de corupţie ale lui Chiliman, pentru că la partid nu vin oamenii să se spovedească.

"Nu ştiam (…) Să ştiţi că nu au obişnuinţa să vină să ne anunţe înainte, aflăm când sunt chemaţi. Nu vin să se spovedească la partid", a afirmat Atanasiu.

Andrei Chiliman este suspectat de trafic de influență în dosarul lui Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Numitorul comun ar fi omul de afaceri Gheorghe Boeru, audiat şi reţinut săptămâna trecută de DNA, alături de fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Adrian Semcu. Potrivit surselor, firma controlată de Boeru, Romair Consulting, ar fi avut contracte şi cu Primăria Sectorului 1 pentru consultanţă în activităţi precum lucrări de asfaltare şi anvelopări de blocuri. Angajaţi ai Primăriei, inclusiv primarul, ar fi cerut 10% din valoarea acestor contracte.

Primarul sectorului 1 a fost dus joi de la aeroportul Otopeni, acesta venind de la Bruxelles, direct la audieri la DNA Ploiești.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ