Teodorovici: Nivelul de absorbţie a fondurilor europene trebuie să crească la 50%

| 19 sep, 2013

România trebuie să crească nivelul de absorbţie a fondurilor europene astfel încât, în cel mai scurt timp, acesta să ajungă la 50 la sută, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, joi, la Giurgiu, în cadrul unei întâlniri cu primarii din judeţ privind constituirea şi rolul Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară (ADI).

'Perioada 2014-2020 este ultima perioadă de alocare financiară mai importantă, după care alocările se vor mai diminua, iar România va putea primi în 2014 o sumă importantă de 40 de miliarde de euro. Chiar dacă pare o sumă mare faţă de ce are nevoie România, această sumă nu este prea mare şi trebuie să investim în proiecte economice cu impact real', a spus ministrul.

Potrivit acestuia, nivelul actual de absorbţie a fondurilor europene este de aproximativ 25 la sută, dar are ca obiectiv ca acesta să ajungă în cel mai scurt timp la 50 la sută şi, de aceea, trebuie acordată atenţie realizării proiectelor pe două paliere, atât în mediul privat, cât şi pentru primării.

'UE nu ştie de Consiliile Judeţene sau de Guvern, vrea să lucreze doar cu ADI-urile, de aceea vrem să înfiinţăm chiar patru sau cinci ADI-uri pentru a avea flexibilitate în realizarea proiectelor', a declarat şi senatorul PSD Niculae Bădălău, unul dintre iniţiatorii întâlnirii de joi.

La întâlnirea de la Giurgiu au mai participat prefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Nina Crişu, deputatul PSD Nicolae Florian şi deputatul PNL Marin Anton.

Primarii din judeţ au participat în număr mare la această întâlnire şi s-au arătat interesaţi de constituirea ADI-urilor în contextul posibilităţii de realizare a proiectelor de apă şi canalizare în perioada 2014-2020.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 sep, 2013
elena
Vor avea succes sa absoarba toate fondurile europene rezervate Romaniei, doar daca nu se mai cere Paraindarat de 75%!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ