Titus Corlăţean: Polonia şi România au o voce comună importantă în NATO şi UE

| 08 oct, 2014

Polonia şi România au o voce comună importantă în NATO şi UE şi este extrem de important ca cele două ţări să coopereze mai strâns pe baza parteneriatului strategic încheiat în 2009, a declarat ministrul român de externe, Titus Corlăţean, într-un interviu pentru Radio Polonia, semnalat miercuri de site-ul Thenews.pl.

'Am încheiat în 2009 un parteneriat strategic cu Polonia. Acest lucru înseamnă că Polonia şi România au o voce comună importantă în NATO şi Uniunea Europeană', a declarat Titus Corlăţean, în contextul vizitei pe care preşedintele Senatului polonez, Bogdan Borusewicz, a efectuat-o în România în perioada 5-7 octombrie.

'Este extrem de important (...) să cooperăm şi mai strâns pe baza acestui parteneriat strategic, din motive politice, pentru aspecte de securitate, pentru creştere economică şi schimburi economice, dar şi pentru schimburi de oameni şi culturale. Dar şi pentru a conserva memoria istorică, ce este una extrem de dureroasă, dar comună pentru Polonia şi România. Dacă respectăm aşa cum trebuie istoria, putem construit un viitor comun mai puternic şi prosper în această regiune, în beneficiul atât al Poloniei, cât şi al României', a mai spus şeful diplomaţiei române.

În legătură cu situaţia din Ucraina, el a afirmat că 'acordul de încetare a focului de la Minsk şi protocolul şi memorandumul semnate reprezintă un prim pas, însă nu sunt un pretext ca Rusia să creeze, încă o dată, un conflict îngheţat şi să controleze un teritoriu care aparţine unui alt stat suveran, în acest caz Ucraina'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ