Toader primește o nouă palmă de la CSM! De ce nu este de acord cu revocarea procurorului general

| 22 noi, 11:06

Toader primește o lovitură de la CSM. Consiliul Superior al Magistraturii consideră că raportul de evaluare făcut de Tudorel Toader pentru Lazăr nu respectă condițiile legale.

În motivarea CSM-ului de 50 de pagini se precizează că raportul a fost întocmit pe baza unor articole din presă, nu pe activitatea propriu-zisă a procurorului general.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, la sfârșitul lunii octombrie,  că declanşează procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. La fel ca în cererea de revocare a Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, Toader a prezentat o listă cu 20 de capete de acuzare.

Ministrul Justiţiei a enumerat ca prim punct faptul că Augustin Lazăr a susţinut că evaluarea Laurei Codruţa Kovesi a fost lipsită de temei.

Printre altele, Toader a afirmat că Lazăr acesta a fost numit de preşedinte fără evaluare, la propunerea ministrului Raluca Prună, dosarul conţinând însă o rezoluţie de clasare ce îl viza pe Klaus Iohannis.

Procurorului general i se reproșează și ”deficiențele de comunicare publică” – în special criticile la adresa Parlamentului.

Ministrul Justiţiei a enumerat şi faptul că Augustin Lazăr a contestat proiectele de modificare a legilor justiţiei.

Procurorului general i se impută și desfășurarea anchetei privind modalitatea de intervenție a jandarmilor pe 10 august, prin delegarea unor procurori militari.

De asemenea, documentul prezentat de Toader face referire la ”încălcarea legii prin semnarea unor protocoale prin care se intereferează atât în activitatea Parlamentului cât și a instanțelor de judecată”.

Tag-uri: csm, Toader
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ