Toamna disponibilizărilor. Patru companii mari renunţă la mii de angajaţi

| 04 oct, 2013

Toshiba, Siemens, BlackBerry sau Reuters se numără printre marile companii care au anunțat reduceri semnificative de personal, până la sfârșitul acestui an.

Siemens a anunțat recent că va concedia 15.000 de angajați, echivalentul a 4% din personalul total.

Decizia a fost luată pentru a consolida poziția grupului german în raport cu principalii concurenți, respectiv General Electric și ABB. La nivel global, Siemens are 370.000 de angajați.

Compania are 60 de divizii și produce trenuri, turbine pe gaz, aparatură medicală, automatizari pentru fabrici și alte utilaje și echipamente industriale.

 

Disponibilizări la Toshiba

Și grupul japonez Toshiba Corp. a anunțat că va reduce la jumătate numărul angajaților care se ocupă cu producția de televizoare, din cauza închiderii a două din cele trei uzine din afara Japoniei.

De asemenea, reprezentanții Toshiba au precizat că ponderea producției de televizoare care va fi acordată subcontractanților săi va crește de la 40%, până la 70%.

Prin această măsură, grupul va concedia 3.000 de angajați ai acestei divizii, dintre care 2.000 în străinătate.

Grupul Toshiba are în prezent trei uzine de producție la nivel mondial, respectiv în Polonia, Indonezia și China. Toshiba înregistrează de doi ani pierderi de pe urma producției de televizoare din cauza scăderii cererii în Europa și Japonia.

 

40% dintre angajații BlackBerry, pe lista neagră

Și producătorul canadian de smartphone-uri BlackBerry pregăteşte reduceri masive de personal, de până la 40% din angajaţi. Disponibilizările urmează să fie făcute până la sfârşitul anului.

Și asta după ce anul trecut, BlackBerry a mai renunțat la 5.000 de salariați.

Concedierile vor afecta toate departamentele şi vor avea loc în etape, vizând mai multe mii de angajaţi. 

BlackBerry avea 12.700 de angajaţi în martie, ultima dată când a anunţat cifre.

Măsura vine în contextul eforturilor producătorului de smartphone-uri, aflat în declin, de a controla costurile şi de a reduce operaţiunile pentru a se adapta mai bine pe o piaţă dominată de Samsung şi Apple.

 

Reuters renunță la 5% din personalul editorial

Grupul media Thompson Reuters Corporation este o altă organizație care va recurge la reduceri de persoanal.

Reprezentanții Reuters au anunțat că vor disponibiliza 5% din personalul editorial al agenţiei, la nivelul tuturor filialelor. Măsura urmează să fie aplicată începând din noiembrie.

Reuters are o echipă editorială formată din aproximativ 2.800 de angajaţi la nivel global, astfel că reducerea de personal va fi de circa 140 de jurnalişti.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ