Toate tunurile propagandei pe USL

| 17 aug, 2013

Propaganda anti-USL a ajuns la un nivel extrem de jos. Disperarea pedelisto-popularo-basistilor este atat de mare, incat si-au pus armata de jurnaliști și de postaci să critice absolut orice realizare a guvernului Ponta, indiferent cât de bună ar fi aceasta pentru populație.

Nivelul absurdului a atins însă cote noi în articolul „VA FI JALE PENTRU ȘOFERI: AMENDA MINIMĂ, 200 DE LEI!”, publicat in Capital și promovat de Evenimentul Zilei. Despre ce este articolul? Practic, acesta este un avertisment împotriva creșterii salariului minim!

Ponta a declarat ca ar dori ca, începând cu 2014, salariul minim pentru bugetari să fie de 1000 de lei. Jurnalistul în cauză a înțeles din această declarație că guvernul are de gând să majoreze la 1000 de lei salariul minim pe economie, adica inclusiv pentru cei din mediul privat, dupa ce acesta a fost mărit deja la 850 de lei. Șoc și groază în cazul unei astfel de măsuri, deoarece, în opinia celor de la Capital, șoferii vor fi cei mai afectați de aceasta decizie. Poftim???

Articolul pune mărirea punctului de amendă pe seama majorării salariului mini. Ați înțeles bine, atât îi duce capul pe acești pseudo-jurnaliști. Nu poti spune ca ar fi dezastru dacă guvernul ar mari salariul minim pe economie, deoarece niste soferi indisciplinați vor plăti mai mult pentru greșelile lor. Eu as fi de acord și cu triplarea amenzilor; poate în acest fel vom mai scăpa de unii mitocani din trafic, care pun viața tuturor în pericol, conducând sub influența băuturilor alcoolice sau cu viteza excesivă. Nu vrei să platesti amenzi, circuli cu viteza legală, porți centura de siguranță, nu te sui beat la volan, dar nu scrii un articol în care argumentezi că mai bine să rămână salariul minim pe economie cât mai mic, doar ca să nu platești tu câteva zeci de lei în plus la amenda, decât să primească cu 150 de lei pe lună mai mult câteva sute de mii de persoane.

Pentru a fi siguri că mesajul articolului este suficient de clar, dupa ce autorul și-a încheiat treaba, au intervenit postacii, care au lasat tot felul de comentarii legate de miile de buticuri și afaceri mici care vor fi închise din cauza unei astfel de măriri, deoarece nu vor putea suporta noile costuri cu forța de muncă, ceea ce va duce la creșterea șomajului. Dubioasă logică. Adică un buticar își va închide afacerea deoarece nu își permite să dea în plus 150 de lei pe lună, plus CAS aferent, celor 2-3 angajați? Culmea este că acești buticari sunt printre cei mai mari evazioniști, nu ca valoare a evaziunii individuale, ci pentru că sunt ai naibii de mulți. De fiecare dată când cumparați ceva de la magazinul din colț și nu primiți bon fiscal, gândiți-vă că acel 24% care ar fi trebuit să meargă la stat, contravaloarea TVA, se duce în buzunarele patronului, și de aceea și-a permis să îi cumpere odraslei ultimul tip de BMW.

Ultimele statistici arată că doar 5% din cei 4,3 milioane de angajați cu normă întreagă din România sunt plătiți cu salariul minim pe economie. Dintre aceștia, cu siguranța mai mult de jumatate, și mă refer la cei angajați în mediul privat, au salariul minim doar în acte, fiind plătiți „pe sub mână”, cum se zice. Creșterea venitului minim garantat va aduce o parte a acestor practici la suprafață. În plus, niciodată nu s-a vorbit doar despre creșterea salariului minim pe economie, ci aceasta a fost cuplată cu scăderea CAS la agajator. În orice caz, articolul tot o prostie rămâne.

Așadar, disperarea îi face pe unii ca de dragul de a ataca USL, să îi protejeze pe șoferii indisciplinați si pe evazionisti. Apoi ne miram de calitatea presei din România.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
17 aug, 2013
marius
tu vorbesti de propaganda:))))
18 aug, 2013
Clubul de rugby
Basexu la brutarie!
Mariusica tu esti patron de gogoserie, bai baiatule. Construiesti capitalismul si-ti umfli conturile de zor pe spatele unor amarati care te sclavesc. Nu-i asa ca e rau USL si Ponta ca-ti strica socotelile? Desi pe tine te cam doare in dorsal de aia 200 de lei in plus care i-ar lua un amarat de care-ti bati tu joc lunar. Dar faci gargara, asa, din principiu. Decedatii mamii tale de jigodie...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ