Tobă: La alegerile de duminică au fost sesizate 245 de situaţii de posibil vot multiplu

| 06 iun, 15:25

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat luni că la alegerile locale sistemul informatic a sesizat 245 de situaţii de posibil vot multiplu, însă a precizat că multe dintre acestea au fost doar încercări ale cetăţenilor de a vedea dacă sistemul funcţionează.

"În cursul zilei de ieri, de la deschiderea secţiilor de votare şi până la închidere, sistemul informatic a semnalat 245 de situaţii de posibil vot multiplu. Toate aceste situaţii sunt în acest moment cercetate de echipe ale Poliţiei naţionale, fie că vorbim de echipe la nivel teritorial, fie de la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române", a afirmat ministrul, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria. 

Tobă a explicat însă că multe dintre sesizări au fost verificate şi nu s-a constatat intenţia de vot multiplu. 

"Sistemul a generat automat aceste sesizări. Vreau să ştiţi că multe dintre aceste sesizări au fost verificate şi nu s-au confirmat. Au fost multe situaţii în care cetăţenii au vrut pur şi simplu să verifice dacă într-adevăr sistemul funcţionează. Avem multe situaţii în care s-au dus şi au votat la o secţie, au ieşit, s-au dus la altă secţie, au prezentat buletinul fără intenţia de a vota, doar de a testa dacă acest sistem într-adevăr funcţionează. (...) Pentru fiecare dintre aceste semnalări automate ale sistemului vom face cercetări şi Poliţia Română va face propuneri către unitatea de Parchet competentă", a susţinut ministrul Afacerilor Interne. 

Potrivit lui Tobă, alegerile locale de duminică "au fost cele mai sigure din ultimii ani", numărul infracţiunilor sesizate a scăzut cu 51%, iar totalul contravenţiilor a fost mai mic cu 53% faţă de alte scrutine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ